Nu skal du fremhæve de berygtede babyhår – sommerens hårtrend er opkaldt efter skandinaviske kvinder

Flere frisører opfordrer til at gå forsigtigt frem, hvis man vil følge sommertrenden.

Mange har nok gennem tiderne bandet de korte, fine hår, der omkranser ansigtet – også kaldet babyhår – langt væk.

Mange synes, de er irriterende og i vejen

Dennis Knudsen, frisør

Opfattelsen har nemlig hos nogle været, at de små hår hurtigt kan få en frisure til at se sjusket eller utjekket ud.

Men nu skal babyhårene omfavnes og fremhæves.

Sommerens helt store hårtrend er opkaldt efter skandinaviske kvinder, og hundredvis af Tiktok-videoer under hashtagget #scandihairline – skandinavisk hårgrænse – er i skrivende stund blevet set mere end 8,7 millioner gange.

Trenden er blandt andet blevet beskrevet af mode- og livsstilsmagasinerne Marie Claire og Cosmopolitan og går ud på, at man skal lysne babyhårene og dermed skabe en form for glorie-illusion om ansigtet.

Dermed efterligner man den hårfarve, som mange naturlige blondiner får, når deres hår bleges i sommersolen – og derfor er trenden opkaldt efter Skandinavien.

Mange vil klippe dem af

Frisør Gun Britt-Zeller har i sin frisørsalon ofte overhørt kunder bede om at få klippet de små hår af. Men det skal man ikke, siger hun – for de vokser blot kraftigere ud igen.

Også frisør Dennis Knudsen oplever, at folk ønsker sig af med de forhadte babyhår.

- Mange synes, de er irriterende og i vejen, også hvis de vokser ud længere oppe på hovedet, væk fra hårgrænsen, så de får korte strithår, der stikker ud mellem de lange hår, siger han.

Han fraråder også at klippe babyhårene af – det gør blot problemet større, mener han.

Derfor mener han, at trenden med "skandinaviske hårgrænser" er positiv.

- I stedet for, at de er til gene, og at man prøver på at skjule dem, er det flot, at de kan være med til at løfte håret, siger han.

Gun Britt-Zeller giver ham ret.

- Vi har alle samnmen babyhår, så hvorfor skulle vi fjerne dem? Det virker logisk og natuligt, at man lige lysner dem lidt i stedet for at fjerne dem, siger hun.

Afstemning

Kunne du finde på at fremhæve dine babyhår?

Pas på med allergi og skader

Begge frisører mener dog, at der er god grund til at være lidt forsigtig, hvis man ønsker at følge trenden – men af to forskellige årsager.

Det bekymrer Gun Britt-Zeller, at man i mange af Tiktok-videoerne kan se forskellige frisører farve de små babyhår direkte på ansigtet. Hun opfordrer til, at man testes for allergi, inden man kaster sig ud i det.

- Du kan slå ud i hele hovedet, hvis ikke du kan tåle det. Jeg ville ikke så gerne gå i gang med det. Jeg ville i hvert fald være meget forsigtig, siger hun.

Dennis Knudsen mener, at der er fare for, at de fine hår tager skade eller helt knækker af, når de lysnes. Derfor foreslår han, at frisørerne ikke bruger blegning, men lysfarvninger i stedet.

Desuden behøver man ikke nødvendigvis være ked af sine babyhår, mener han – de kan nemlig være med til at give håret lidt volumen, hvis man har meget fint hår.

Men hvis du alligevel har et ønske om at skjule babyhårene frem for at fremhæve dem, foreslår Dennis Knudsen, at man bruger lidt mat voks til at lægge dem ned i håret.