Niårig tjener 30 millioner dollars - her er de bedst betalte youtubere i 2020

Youtubere tjener blandt andet penge gennem reklamer på platformen, sponsoreret indhold og samarbejder, events og merchandise.

Det er en god forretning at være en populær skikkelse på videoplatformen Youtube.

Youtubere verden over tjener mange millioner af kroner ved at lave indhold til platformen, og her er det langt fra alder og erfaring, der vejer tungest.

Den bedst betalte youtuber i 2020 er nemlig kun ni år gammel – og han hedder Ryan Kaji.

Det skriver det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, som netop har udgivet sin liste over de bedst betalte youtubere i år.

Indtjening på næsten 30 millioner dollars

Fra juni 2019 til juni 2020 har den niårige stjerne tjent 29,5 millioner dollars på videoer, hvor han blandt andet afprøver legetøj og udfører hjemmelavede, naturvidenskabelige forsøg.

Det hele sker på Youtube-kanalen Ryan's World, hvor flere end 41,7 millioner mennesker følger med, når den unge fyr fra Texas i USA folder sig ud.

Ryan Kaji er født i 2011 og startede sin Youtube-karriere som treårig i 2015. Det helt store gennembrud skete i juli samme år, da hans kanal lagde en video op, hvor han åbner et enormt æg fyldt med 100 forskellige stykker legetøj fra Pixars animationsfilm 'Biler'.

En video, som i dag har over en milliard visninger.

Størstedelen af Youtube-stjernens indtjening kommer dog ikke fra videoerne, men fra hans merchandiselinje af samme navn som kanalen, der byder på alt fra soveværelsesudsmykning til actionfigurer og walkie talkies.

Og det er ikke første gang, at han topper listen. I 2019 tjente Ryan Kaji i omegnen af 26 millioner dollars og indtog også dengang førstepladsen.

Hvordan tjenes pengene?

For en youtuber er der flere forskellige måder at tjene penge på. Det sker blandt andet gennem:

 • Reklamer: I en video kan en youtuber vælge at lægge reklamer. Alt efter, hvor mange reklamer brugerne ser, får youtuberen udbetalt et beløb. Man tjener kun penge, hvis størstedelen af reklamen i ens video bliver set. Reklameindtægter igennem Youtube er dog en kompliceret algoritme, og det er svært at give præcise tal for indtjeningen.
 • Sponsoreret indhold: En youtuber kan vælge at reklamere for indhold i en video. De kan lave et samarbejde med et firma, der sælger et produkt, og så vil firmaet udbetale et beløb for samarbejdet.
 • Events: Er en youtuber kendt nok, kan han eller hun tjene penge på at deltage i events og skrive autografer.
 • Merchandise og bøger: En youtuber kan vælge at producere indhold udover sin Youtube-kanal og derigennem tjene penge. Det kan være ved at skrive en bog eller at få produceret en parfume, tøj eller sengetøj.

Herunder kan du dykke ned i hele Forbes' liste over de ti bedst betalte youtubere i 2020.

De ti bedst betalte Youtube-stjerner

 1. Jeffree Star - 15 millioner dollars

  Jeffree Star er model, designer og makeup-artist. Og så har han en Youtube-kanal, hvor han laver skønhedsvideoer til sine 16,9 millioner følgere.

  Videoerne er så populære, at kanalen har haft 600 millioner visninger fra juni 2019 til juni 2020. 

  Det er dog ikke på sine Youtube-videoer, at stjernen tjerner mest, men i stedet på den enorme linje af makeup, som han sælger. 

 2. David Dobrik - 15,5 millioner dollars

  Den 24-årige youtuber David Dobrik gør nærmest hvad som helst for at få sine mere end 18 millioner følgere til at grine. 

  Han har på et år fået mere end 2,7 milliarder visninger på sine videoer, hvor han blandt andet har kørt en cabriolet gennem en bilvask og endda giftet sig med sin bedste vens mor for at tage fusen på ham. 

  I den seneste tid er David Dobrick dog begyndt at overføre sine jokes og narrestreger til det sociale medier TikTok, hvor han også er et hit med mere end 24,7 millioner følgere. 

  Udover sociale medier tjener youtubestjernen sine penge på samarbejder med forskellige brands som spilvirksomheden EA og billetplatformen SeatGeek. Derudover har han også sin egen linje med tøj, der sælges under navnet ClickBait. 

 3. Blippi (Stevin John) - 17 millioner dollars

  Den eneste voksne på listen, der laver videoindhold til børn, er 32-årige Stevin John. Siden 2014 er hans følgerskare vokset til 27,4 millioner personer, der ser med på videoerne. 

  På sin kanal, som på et år har fået 8,2 millioner visninger, klæder han sig ud som karakteren Blippi. Med karakteren i spidsen laver han læringsvideoer til de mindste som eksempelvis 'Blippi besøger et akvarie' og 'Lær om farver med Blippi'. 

  Sine penge tjener han også på en merchandise-linje, hvor blandt andet hans kendte orange briller og en blå og orange baret sælger stort. Derudover hiver han penge hjem på at vise sine vidoer på streamingtjenester som Hulu og Amazon. 

 4. Nastya (Anastasia Radzinskaya) - 18,5 millioner dollars

  I en alder af seks år har den russiske youtuber Anastasia Radzinskaya allerede rejst et video-emperie med 190,6 millioner følgere.

  Under navnet Nastya laver hun videoer, hvor hun - ofte i følgeskab med sin far - leger med Lego, gør hovedrent og endda forklarer om forskellige vira.

  Sidste år var første gang, at den unge stjerne var med på Forbes liste over de bedst betalte youtubere. Men siden da er det gået hurtigt. 

  Blandt andet er Anastasia Radzinskaya blevet populær på TikTok, hvor hun har tre milloner følgere. 

 5. Preston Arsement - 19 millioner dollars

  26-årige Preston Arsement har fundet nøglen til Youtube gennem videospillet Minecraft. 

  For øjnene af sine 33,4 millioner følgere udforsker han spillets pixelerede verden. 

  En del af sine penge tjener han ved, at brugere af spillet kan betale ham for at få adgang til nogle af de specielle baner, stjernen selv har bygget. 

  Han har flere forskellige Youtube kanaler, hvor han blandt andet spiller skydespillet Call of Duty og multiplayerspillet Roblox. 

 6. Markiplier (Mark Fischbach) - 19,5 millioner dollars

  Det er otte år siden, at 31-årige Mark Fischbach førstegang lagde en video på Youtube, og siden da er hans følgerskare vokset til næsten 28 millioner mennesker. 

  I sine videoer bryder han forskellige videospil ned i små dele. Eksempelvis har han lavet en 31 afsnit lang gennemgang af horrorspillet 'Cry of Fear' fra 2013. 

 7. Rhett and Link - 20 millioner dollars

  Nogle af Youtubes ældre stjerner er 43-årige Rhett James og 42-årige Charles Lincoln, som startede deres nørdede talkshow 'Good  Mythical Morning' tilbage i 2012.

  Deres kanal bliver fulgt af mere end 57 millioner følgere. 

  Samtidig har 'Good  Mythical Morning' også en spirende fanklub, hvor der betales et månedligt gebyr på mellem ti og 20 dollars om måneden for at få adgang til eksklusivt indhold. 

 8. Dude Perfect - 23 millioner dollars

  Det er præcision og vilde stunts, der dominerer på Youtube-kanalen med navnet Dude Perfekt, der har 57,5 millioner følgere. 

  Her leger de fem venner Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones and Tyler Toney rundt, og deres populære aktiviteter har blandt andet sendt dem på en national tur rundt i USA med en indtjening på seks millioner kroner. 

  Under coronapandemiens rasen, har de fem venner også været aktive - i den gode sags tjeneste. I forbindelse med at al professionel sport var lukket ned som følge af virussen, kæmpede mændene på Youtube-kanalen mod hinanden i blandt andet indendørs fodbold og kontorstole-hockey. 

  Serien af videoer endte med at indbringe omkring 160,000 dollars, som blev foræret til Røde Kors og organisationen Feeding America. 

 9. Mr. Beast (Jimmy Donaldson) - 24 millioner dollars

  For Youtube-stjernen Jimmy Donaldson går det kun én vej, og det er op. Med 47,8 millioner følgere i baghånden udgiver han videoer med en blanding af vilde stunts og humor.

  Blandt andet har han frosset sig selv ned i en isblok, kørt rundt i et Pariserhjul 1000 gange og bygget et enormt tårn af Lego. 

  En del af Jimmy Donaldson indtjening kommer fra hans merchandise-linje og samarbejder med blandt andet Microsoft. 

 10. Ryan Kaji - 29,5 millioner dollars

  Den bedst betalte Youtube-stjerne i 2020 er kun ni år gammel. 

  På sin kanal med mere end 41,7 millioner følgere oploader Ryan Kaji videoer, hvor han laver naturvidenskabelige eksperimenter, tager følgerne med til godnatlæsning i familien eller anmelder forskellige slags legetøj. 

  Men den unge stjernes hovedindtjening kommer fra hans merchandise-linje Ryan's World, som byder på alt fra soveværelsesudsmykning til actionfigurer og walkie talkies. 

Kilde: Forbes