Viralt

18 år gammel dansk børnesang hitter i Holland - her er grundene

En del af forklaringen på sangens succes er, at visse af ordene betyder noget helt andet på hollandsk end på dansk.

Det er 18 år siden, at Sigurd Barrett skrev børnesangen ’Pilfingerdansen’ til programmet Sigurds Bjørnetime.

Men netop nu hitter hans lige så gamle remix 'Pilfingerdansen (remix)' ikke bare i Danmark, men også i Holland, hvor sangen ligger nummer 1 på Spotify.

Og det er der flere forklaringer på.

Hvorfor trender den nu?

For det første er sangen blevet populær på grund af sociale medier.

I slutningen af september lagde Anders Hemmingsen, der har over en million følgere på Instagram, et meme op med sangen. Det var ret tilfældigt. Han havde modtaget memet fra instagramprofilen Sokkegutten, og fordi han syntes, det var sjovt, lagde han det ud.

- Der var utroligt mange, der reagerede på opslaget og spurgte, hvad hedder sangen og andre spørgsmål i den boldgade, siger Anders Hemmingsen til TV 2.

Siden er sangens popularitet steget, og mange store instagramprofiler har grebet ideen med at bruge 'Pilfingerdansen (remix)' i deres memes.

Tal på Google Trends viser også, at der er sket en kæmpe stigning i antallet af søgninger på sangen, siden Anders Hemmingsen lagde memet ud. Først steg søgetrafikken i Danmark og en uge efter i Holland.

Trender i Holland

Men hvorfor er sangen blevet populær i Holland?

Allerede da Sigurd Barrett lavede remixet med den danske producer og filmkomponist Halfdan E, tænkte han, at sangen kunne fungere i et dance-univers.

- Den kan et eller andet specielt, og den er enkel. Mange af de numre, vi kender allerbedst, er meget enkle, siger Sigurd Barrett til TV 2.

Samtidig er det særlige ved succesen i Holland, at ordene 'stille, stille, stille - pille, pille, pille' fra den danske sang oversat til hollandsk betyder ’stjæle, stjæle, stjæle - piller, piller, piller’.

Det har i techno-miljøer forvandlet den uskyldige børnesang til en sang om at stjæle stoffer.

Men det generer ikke den danske musiker.

- Hele ideen med sangen var ikke seriøs og alle, der kan have det sjovt med den, skal have det, siger Sigurd Barrett.

Volapyk og flere betydninger

Senest har Sigurd Barrett også hørt, at hans 18 år gamle sang er på vej op ad hitlisterne i Norge. Og noget tyder på, at han har hørt rigtigt, for sangen ligger også nummer 1 i Norge, Sverige og Belgien.

Og hans pladeselskab Universal er i gang med at se, om de kan lancere sangen i Skandinavien - måske også i flere lande.

- Jeg venter spændt på at se, hvad det ordene i sangen betyder på norsk, svensk og finsk, siger Sigurd Barrett.