Mand køber Super Bowl-reklame for 30 millioner, fordi hans hund var hos dyrlægen

Reklamen koster én million kroner. I sekundet!

Sent søndag - natten til mandag - spilles finalen i NFL, Super Bowl. Udover at være et af verdens største sport-events, er det også en af verdens største reklamebegivenheder.

I år har en af de voldsomt dyre reklamer en firbenet i hovedrollen. En hund, der har været dødeligt syg af cancer.

Det skriver Washington Post.

Her kan du se reklamen:

David MacNeills hund, Scout, havde fået en alvorlig kræftdiagnose og en forventet levetid på en måned. Overlevelsesraten var én procent.

Alligevel tog David MacNeill sin syvårige Golden Retriever til dyrlægen på Wisconsins universitet og håbede på et mirakel.

Klinikken gik i gang med en intensiv kræftbehandling - og det virkede.

Efter to måneders behandling var Scouts hjertetumor blevet 90 procent mindre, og i dag lever hunden et godt og kræftfrit liv.

Én million kroner per sekund

Den lykkelige hundeejer har besluttet at vise sin taknemmelighed ved at købe en af verdens mest prestigefyldte reklamepladser: En reklamevideo under Super Bowl.

Washington Post vurderer, at han har købt de 30 sekunders reklameplads for seks millioner dollars (30 millioner kroner, red.). I så fald har han betalt én million kroner pr. sekund.

David MacNeill har råd til de dyrebare sekunder, fordi han er direktør for virksomheden WeatherTech, der producerer gulvmåtter.

- Vi ville bruge den største scene, der findes, til at fortælle Scouts historie og de utrolige gennembrud, som ikke kun er begrænset til hunde og andre kæledyr. Forskningen vil hjælpe og forbedre kræftbehandlingen af mennesker, så der er potentiale til at redde millioner af både dyre- og menneskeliv, siger han.

Hvad koster en Super Bowl-reklame?

Gennemsnitsprisen på en 30-sekunders reklame under Super Bowl er steget siden begyndelsen. 

Ved den første Super Bowl i 1967 var prisen således 37 500 dollars, (255.000 kroner, red.), i 2000 kostede det 2,2 millioner dollars (15 millioner kroner, red.) og i 2015 det dobbelte. 

I år er prisen 5,6 millioner - næsten 30 millioner kroner for 30 sekunders reklame. 

Først hunde, så mennesker

Reklamefilmen, der hedder 'Lucky Dog' (Heldig hund, red.) viser Scouts rejse fra dødsdømt patient til kræftfri hund, og i slutningen af klippet står et telefonnummer, hvor folk kan donere penge til klinikken.

- Min første reaktion var "Det kan ikke passe!", siger Mark Markel, der er dekan på universitets dyrlægestudie.

- Jeg tror, at han var taknemmelig og var i en særlig position, hvor han kunne give noget tilbage.

I følge Wisconsins Universitet ligger kræftraten blandt mennesker og hunde tæt. Én ud af fire hunde bliver ramt af sygdommen i løbet af deres levetid, mens det er tilfældet for ét ud af tre mennesker. Blandt andet derfor er mange kræftbehandlinger først anvendt på menneskets bedste venner, før de bliver brugt på os.

Det er ikke første gang, at hunde spiller en hovedrolle i en Super Bowl-reklame. Se fire andre eksempler herunder:

Budweiser, 2014

Budweiser har en lang historik med hundereklamer til Super Bowl. En af de mest rørende er 'Puppy Love', der viser venskabet mellem en lys labrador og en hest, og hvordan de firbenede venner til sidst fører deres ejere sammen. Ud over labradoren medvirker Melissa Keller, der er tidligere Sports Illustrated-model, også i reklamen.

Volkswagen, 2011

John Williams 'Star Wars'-titelmelodi bliver i denne reklame opført af et kor af gøende hunde. De 12 hunde er udvalgt af et felt på mere end 40 hunde, nogle for deres sangstemmer, andre for deres ligheder med forskellige Star Wars-karakterer, har manden bag reklamen fortalt.

Pedigree, 2009

Den 11 år gamle reklame har ikke bare hunde med, men derimod både en struds, et næsehorn og andre eksotiske dyr. Til gengæld er budskabet klart i hundenes favør: Det ville være nemmere, hvis de var hunde.

Heinz, 2016

På engelsk er gravhundes kælenavn 'weiners', og det valgte fødevaregiganten at tage bogstaveligt i deres Super Bowl-reklame fra 2016. Her er hundene klædt ud som hotdogs, mens de løber mod en gruppe mennesker klædt ud som Heinz-produkter. Alt sammen i slowmotion og til tonerne af den storslåede ballade 'Without you'.