Grøn alien genopliver 20 år gammel sang - bliver det sommerens store dansedille?

Rumvæsenets dansetrin har fået over 500 millioner visninger på Youtube.

Det handler om at bevæge kroppen i kontrollerede ryk til de tunge beats. Alliere sig med et sæt taktfaste skuldre, arme med attitude og en god portion selvironi. 

Så danser man nogenlunde som et kækt, grønt rumvæsen, der har taget internettet med storm. 

Han er hovedpersonen i en musikvideo til nummeret 'Dame Tu Cosita', der siden april har fået over 500 millioner visninger på Youtube og resulteret i spredning af sangens pumpende og til tider lidt forbudte dansetrin. 

Alien gav dansen nyt liv

Manden bag 'Dame Tu Cosita', der oversat fra spansk betyder "vis mig din lille tingest", er den mellemamerikanske dj El Chombo fra Panama. Han var slet ikke forberedt på, at hans sang med tilhørende dans pludselig ville gå viralt. 

Den er nemlig skrevet tilbage i 1998, og den udkom dengang uden den store ståhej. Men så begyndte folk at tagge ham i opslag på sociale medier, hvor en grøn alien dansede rundt til den. 

Det viste sig, at animatoren Artnoux fra Madagascar havde brugt sangen som soundtrack til sin video af den grønne alien.

Folk sender mig videoer af deres børn, der danser til den

El Chombo, dj'en bag 'Dame Tu Cosita'

Herefter begyndte folk lytte så meget til sangen, at El Chombo ramte den amerikanske 'Hot 100'-hitliste for første gang - 11 år efter, han var stoppet med at producere sin egen musik.  

- Folk sender mig videoer af deres børn, der danser til den, og de kalder det en "ny" sang. Men animationen gav den nyt liv, har dj'en udtalt til det amerikanske medie Billboard

Dansefeberen vokser

Dansen har som andre store fænomener på sociale medier fået status som en udfordring med tilnavnet 'Dame Tu Cosita Challenge'. 

Og ligesom i 2013, hvor 'Gangnam Style' ramte internettet og fik hele verden til at ride og svinge med lasso, forsøger unge som gamle nu at efterligne rumvæsnets dans. 

Se dansen i den officielle musikvideo fra Ultra Music herunder: 

Trinnene har også ramt de yngste danskere. Og det er ikke alle voksne, der ved, hvad det går ud på.

Det var tilfældet for tv-vært Ida Wohlert, som diskuterede dansedillen med sin medvært fredag i  'Go' morgen Danmark'

- Det var først i går aftes, da jeg sad og kiggede på det her, at jeg fandt ud af, at det er det, min søn har rendt rundt og lavet. Han er ni år gammel, og han laver det der hele tiden, lød det. 

Afstemning

Har du hørt om 'Dame Tu Cosita' før nu?

Den næste store dansedille?

En voksen, som dog har opfanget 'Dame Tu Cosita'-trenden, er social mediestrateg og digital chef hos Lead Agency, Nathalie Larsen. 

Hun mener, at den kan blive det move, som tager over efter forårets store danse-dille: Floss dance, hvor armene svinger som et pendul, mens hofterne skydes fra side til side. 

I videoen nedenfor kan du se bedste 'Dame Tu Cosita'-forsøg fra det sociale medie musical.ly:

Det kræver dog, at én bevægelse fra dansen bliver lige så let at afkode, hvilket både har været tilfældet for floss-dansen og  'Gangnam Style', lyder det. 

- Hvis den bevæger sig hen mod, at der er én ikonisk bevægelse, som er nemmere at sende videre blandt folk, så har den stort potentiale, siger hun. 

Den er måske opstået på det helt rigtige tidspunkt for netop at kunne blive en landeplage

Louise Byg Kongsholm, trendforsker og direktør i PEJ Gruppen

Trendforsker Louise Byg Kongsholm er enig. Selvom 'Dame Tu Cosita'-feberen ifølge hende endnu ikke har ramt Herning, kan den meget muligt ske inden længe.

Dillen passer nemlig godt ind i sommertidens glade dage. 

- Den er måske opstået på det helt rigtige tidspunkt for netop at kunne blive en landeplage. Festivalerne er over os, og når der er alkohol, fest og ballade og godt gang i gaden, så skal den nok få medvind, lyder det fra Louise Byg Kongsholm.

Afstemning

Tror du, 'Dame Tu Cosita' bliver sommerens hotteste dans?