Kikset dansk musikvideo om mælk vist flere end 4 millioner gange

De ville blot lave en sjov musikvideo om at løbe tør for mælk. Nu er det blevet et viralt hit.

Du kender måske dilemmaet.

Du har netop hældt dine havregryn op, rosinerne er blevet fordelt, og du mangler kun at toppe blandingen med mælk. Men da du begynder at hælde fra kartonen, sker der ikke noget.

Du er løbet tør for mælk.

Problemet blev begyndelsen for to efterskolevenner, der i sommeren sidste år lagde en musikvideo ud på Youtube med titlen 'Ikke mere mælk'. Nu har den rundet 4,1 millioner visninger.

- Det er mega vildt, siger 22-årige Tobias Skovgaard Madsen, som sammen med 21-årige Mika Schultz har lavet musikvideoen, til TV 2.

Hitmagere overraskede over antal visninger

Tobias Skovgaard Madsen og Mika Schultz har kendt hinanden siden efterskoletiden, hvor de begyndte at lave deres egen musik og producere videoer til.

Inden 'Ikke mere mælk' blev udgivet, havde de lavet tre videoer i forvejen. De havde hver især haft 50-100.000 visninger på Youtube.

De to efterskolevenner troede derfor, at 'Ikke mere mælk' ville få nogenlunde samme visninger - dog regnede de med lidt flere, da musikvideoen ifølge Tobias Skovgaard Madsen var bedre produceret.

- Vi havde slet ikke regnet med, at den ville få så mange visninger. Vi havde ikke engang regnet med en million visninger. Det er stukket helt af, siger han.

Velkendt emne kan være årsag bag succes

På et halvt år havde 'Ikke mere mælk' ligesom makkerparrets forrige musikvideoer fået omkring 50.000 visninger på Youtube. Men i starten af januar skete der et skift.

En kendt youtuber ved navn Alexander Husum havde kommenteret videoen, og kort efter var det muligt at finde flere store danske youtubere, der gav sangen opmærksomhed.

- Det tog hurtigt fart, og den blev spredt. Det var jo helt vildt, siger Tobias Skovgaard Madsen.

De to efterskolevenner har et bud på, hvorfor musikvideoen er blevet taget så godt imod. Dengang de brainstormede til emnet i musikvideoen, gik de ud fra noget, folk skulle kunne relatere sig det. Det udgangspunkt havde de ikke i deres tidligere musikvideoer. Tobias Skovgaard Madsen og Mika Schultz ønskede samtidig at gøre "en stor ting ud af en lille ting".

Og det er grunden til, at makkerparret tror, at 'Ikke mere mælk' er gået viralt.

- Vi er bevidst kiksede og selvironiske. Det er vores humor, og det har folk fanget, siger Tobias Skovgaard Madsen.

- Eksempelvis rimer vi 'frisk' på 'frisk' i musikvideoen. Det er bevidst dårligt. Men vi synes, det er sjovt. 

Se hele musikvideoen 'Ikke mere mælk' her: