Viralt

Glem fidget spinneren - i Kina har de måttet forbyde årets dille

I flere kinesiske byer har politiet stoppet salg af mini-armbrøsterne. STR / Scanpix Denmark

Afløseren er en mini-armbrøst, som er meget populært blandt børn i Kina.

Det lille, snurrende legetøj 'fidget spinner' har været den helt store dille i store dele af verden den seneste tid.

Nu har det populære legetøj fået en seriøs konkurrent på det kinesiske marked. En lille armbrøst beregnet til tandstikker. Og det er noget, der bekymrer forældrene i landet.

Det skriver The Guardian.

Kan skyde 20 meter

Flere børn har nemlig fundet ud af, at man kan erstatte tandstikkerne med nåle. Dermed har man pludselig et potentielt farligt stykke legetøj, der kan smadre glas.

Ifølge The Guardian, som citerer kinesiske medier, kan mini-armbrøstet få nåle til at flyve mere end 20 meter. Ifølge Shanghai Daily er legetøjet yderst populært blandt skolebørn i landet.

- Det usædvanlige legetøj er nok meget småt, men det er kraftfuldt nok til at punktere en ballon eller trænge igennem pap. Når tandstikkeren bliver byttet ud med en metal, bliver det et meget farligt våben, skriver mediet.

Der er kraft nok til at bore sig ind i for eksempel et æble. Men mange børn har fundet ud af, at tandstikkerne kan erstattes med nåle, og dermed bliver minivåbnet endnu mere farligt.

Har stoppet salget i flere byer

Politiet i byer som Chengdu, Kunming og Harbin har stoppet salget af det populære legetøj. Et forbud som flere kinesiske forældre ønsker at gøre nationalt.

Hjemmesiderne JD.com og Taobao.com har begge stoppet salget af det farlige legetøj, som følge af de mange klager, der er kommet fra bekymrede forældre.