Viralt

Derfor dukker Justin Timberlake op over det hele i dag

Særligt ét billede med tekst går i stor stil igen i starten af maj.

Når datoen skifter fra den 30. april til den 1. maj, så dukker Justin Timberlake pludselig op i stor stil på alle de sociale medier. Og sådan har det været de sidste mange år.

Der er dog en god forklaring. Stjernen var nemlig engang medlem af bandet 'Nsync, som i år 2000 hittede med nummeret 'It's gonna be me'.

Hvert år når kalenderen viser den 1. maj, har folk forlystet sig med at omformulere sangtitlen til 'It's gonna be may' - og derefter indsætte et billede af den unge Justin Timberlake.

- Han udtaler 'me' som 'may' på den dér rigtig 90'er-agtige måde, ligesom Britney Spears også gjorde i nogle af sine sange dengang, og så bliver det jo rigtig sjovt, for så lyder det, som om han siger maj som i maj måned, forklarer Nathalie Larsen, der er digital- og social medie-specialist.

Et meme er en konstruktion af tekst, foto og eller video, der figurerer og spredes på internettet. Memes er ofte humoristiske og indeholder referencer til noget aktuelt, og Nathalie Larsen forklarer, hvorfor netop meme'et med 'Nsync hitter.

- De bedste memes indeholder referencer for de særligt udvalgte - og når de sættes i en kontekst, får de ofte en flertydighed, der gør dem underholdende at dele igen og igen, forklarer Nathalie Larsen og fortsætter:

- For eksempel med sætninger fra en serie eller sang, som ikke alle nødvendigvis kan genkende. På internettet er vi også sociale, så når nogen morer sig over et meme, så vil vi gerne forstå hvorfor. Ligesom med Justin Timberlake - hvor det i princippet kun er sjovt for folk, der kender til hans udtalelse af ordet ’me’, forklarer Nathalie Larsen.

Hav en god 1. may...