Danske tv-værter gik viralt i Holland - her dør de af grin

To af TV 2 News' trofaste morgenværter hitter i Holland med en alternativ nyhedsudsendelse. Men videoen blev ikke til i første hug.

Der var ikke langt fra tanke til handling, da morgenværterne Kristian Ring-Hansen Holt og Miriam Zesler i går torsdag besluttede sig for at sende en gimmick i retning mod de hollandske kolleger.

- Jeg kørte vores manuskript gennem Google Translate, og så læste vi det ellers bare op, fortæller Kristian Ring-Hansen Holt, der fik ideen til at lave et nyhedsindslag om det hollandske valg på hollandsk.

Videoen blev sendt fra TV 2 News' Facebookkonto til nogle af de store hollandske medier, og de tog godt imod den. Faktisk har mindst fire hollandske nyhedskanaler lavet indslag på dansk som tak.

Svært at holde masken

Miriam Zesler og Kristian Ring-Hansen Holt har været et team på morgennyhederne i næsten to år, men det er første gang, de har gjort det på hollandsk. Det var da heller ikke helt nemt at holde masken.

- Det lød jo fuldstændig vanvittigt. Hollandsk er bare et sjovt sprog. Det lyder lidt som noget vi kender, og så lyder det også bare helt anderledes. Jeg har altid syntes, det var et sjovt sprog, siger Miriam Zesler.

I videoen i toppen af artiklen kan du se nogle af fraklippene fra videoen. Her kan du se det endelige produkt:

Laver tit sjov foran kameraet

Videoen blev optaget i en fire minutter lang reklamepause lige inden 9-udsendelsen torsdag morgen. På det tidspunkt havde nyhedsteamet allerede været i gang i næsten fem timer, og det kan have spillet en rolle i de mange grinesammenbrud.

- Vi møder klokken fire om morgenen og så har man nok lidt lettere til grin. Generelt har vi også bare let til grin sammen og kommer til at grine på tidspunkter, man ikke må, fortæller Miriam Zesler.

Det er ikke første gang, de to har gøglet foran kameraet, men det er vist første gang, det er nået videre end kollegaernes øjne.

- Vi sidder tit og taler for sjov thailandsk eller lader som om, vi er fra Frankrig. Fordi vi hører så mange sprog. Og de seneste dage har vi hørt så meget hollandsk, siger Miriam Zesler.

Afstemning

Hvem er bedst til hollandsk?

Flere hollandske nyhedsprogrammer har taget gimmicken til sig og lavet modsvar på dansk:

Hollænderne svarer nu igen, efter TV 2-vært talte hollandsk tidligere i dag. Hollænderne kan også tale dansk.