Viralt

TV 2-værter præsenterede nyheder på hollandsk: Nu snakker hollænderne dansk

TV 2 News-værternes sjove gimmick har torsdag fået flere hollandske tv-værter til at præsentere nyheder på dansk.

To danske studieværter, der præsenterer nyheder på hollandsk.

Det var virkeligheden torsdag morgen, hvor TV 2 News-værterne Miriam Zesler og Kristian Ring-Hansen Holt noget utraditionelt lagde en video på TV 2 News' Facebook, hvor de på hollandsk fortalte om resultatet af gårsdagens parlamentsvalg.

- Det her slår alt

Den gimmick har de fået øje på i Holland, hvor klippet dagen igennem er blevet delt mange tusinde gange på de sociale medier. Men her stopper det ikke.

Værten på det hollandske aktualitetsprogram EenVandaag valgte nemlig torsdag aften at gengælde gestussen.

- God aften, jeg håber, at mit dansk er lige så godt som jeres hollandsk, for vi er meget imponerede her i Holland. Vi kender godt Borgen og Forbrydelsen og vidste, at I er meget dygtige til at lave fjernsyn, men det her slår alt. Tusind tak til jer to for jeres fantastiske video. Vi glæder os til næste gang, sagde værten på et dansk, der bestemt var til at forstå.

Værten på et andet hollandsk tv-program gjorde ham kunsten efter.

TV 2-værter: Det er fantastisk

TV 2 News-vært Miriam Zesler har set videoen fra hollandsk tv og er flad af grin, da hun bliver spurgt om sin reaktion.

- Den er så sjov, og jeg synes, han er meget dygtig. Det er sjovt, at videoen er nået så vidt, og vi har fået rigtig mange søde kommentarer. Især fra hollændere. Og så synes jeg også, det er lidt mærkeligt, man har så meget tid til det i Holland, hvor de lige har haft valg, siger Miriam Zesler.

Hendes medvært er enig.

- Jeg synes, det fantastisk. Det kan man da kun blive glad for. Jeg er lige blevet ringet op af Lotte Mejlhede (TV 2s korrespondent i Holland under valget, red.), hun siger, at det er det helt store dernede i dag - sammen med valget, siger Kristian Ring-Hansen Holt.

Ville kopiere Team Easy On

Hollandsk er nok ikke et sprog, mange danskere mestrer, men umiddelbart lyder særligt Miriam Zeslers udtale meget overbevisende. 

- Jeg er nul procent hollænder, men har for 15 år siden boet et år med nogle hollændere i Italien. Dem har jeg fortsat kontakt med, og når man lige har lært, hvordan trykket skal lægges, er hollandsk ikke så svært, siger Miriam Zesler.

Det var Kristian Ring-Hansen Holt, der fik idéen til at kaste sig ud i det hollandske. Han fortæller, at de to værter sad og hørte mange sjove hollandske ord undervejs i dækningen, og pludselig slog det ham, at det kunne være spændende selv at prøve kræfter med det. 

Lidt ligesom den hollandske Team Easy On-cykelrytter Pim de Keysergracht fra satireprogrammet Drengene fra Angora, siger Kristian Ring-Hansen Holt.

- Jeg kørte vores manuskript gennem Google Translate, og så læste vi det elllers bare op. Det sjove er jo, at Miriam taler som en hollænder. Hun har et fantastisk sprogøre, og det lyder som om, hun kan alle sprog. Jeg derimod kæmper virkelig meget, siger Kristian Ring-Hansen Holt. 

Nyt sprog i ærmet?

Tidligere på dagen var Miriam Zesler og Kristian Ring-Hansen Holt også direkte igennem i hollandsk radio.

- De mente, vi har startet en trend og sagde, at vi må trylle noget nyt ud af ærmet, griner Miriam Zesler.

Spørgsmålet er så, hvad det næste bliver. Der er præsidentvalg i Frankrig den 23. april, men folkeafstemningen i Tyrkiet den 16. april kunne også være en oplagt mulighed.

- Jeg tager gerne imod ønsker, der er ikke rigtig nogle begrænsninger, slutter Miriam Zesler.