Viralt

Ups: Hele verden grinede af desperat 'au pair' – men det var hans kone

Det meste af internettet har set BBC-videoen, hvor to børn afbryder sin far midt i et interview. Men en helt fjerde person løb dog med opmærksomheden.

Har du været forbi de sociale medier i weekenden, har den været svær at undgå:

Den virale video fra BBC med en far, der bliver afbrudt af sine børn under et direkte interview.

Børnene var videoens hovedrolleindehavere, men kvinden i baggrunden skulle vise sig at blive den mest omdiskuterede karakter, da både private såvel som anerkendte medier rundt om i verden formåede at begå samme fejlagtige antagelse:

De troede, at kvinden var familiens barnepige.

Blandt en af mange skriver brugeren Kail for eksempel således på Twitter:

- Indvandrer-barnepigen bliver sikkert fyret. Han affejer datteren uden videre, så du ved bare, han har råbt af kvinden efterfølgende.

Også store medier som TIME tog fejl. I brødteksten beskrev journalisten kvinden som en 'hektisk barnepige'.

Hektisk, måske. Men ikke barnepige. Kvinden var Robert E. Kellys sydkoreanske hustru, Jung-a Kim, og forvekslingen har fået folk til tasterne.

Racistisk som bare fanden

- Hvis du med det samme troede, at kvinden, som hiver børnene med ud af rummet i den BBC-video, var barnepigen, så bliver du nødt til at vide, at du er racistisk som bare fanden, skriver Anne Tibbets.

Imens skriver en anden bruger, som blot går under navnet Miranda, at hun er chokeret over de mange kommentarer, der går ud fra, at kvinden er barnepige.

- Børnene kalder hende for mor på koreansk. I er så fordomsfulde, at I tror, at alle asiatiske kvinder i en hvid mands hus er barnepiger. Latterligt.

Og Roxane skriver, at en af de mest charmerende videoer på nettet har bevist over for hende, at der er mere arbejde i vente, end hun nogensinde havde regnet med.

Hos BBC, hvor interviewet oprindeligt fandt sted, har man også kigget nærmere på sagen.

Helier Cheung, der selv er af asiatisk afstamning, har set nærmere på sagen, og hun skriver blandt andet:

- At så mange mennesker gik ud fra at Kim var hushjælp i stedet for børnenes mor, var grundet i klare stereotyper om asiatiske kvinders rolle i hjemmet, skriver hun.

Helier Cheung har på egen krop prøvet at blive påduttet sådanne stereotyper.

- Da jeg studerede på universitetet i London, gik de fleste ud fra, at jeg (som britisk-kinesisk studerende) studerede enten medicin eller økonomi - når jeg faktisk studerede engelsk litteratur.

Hørte 'farmor' på computeren

Mediet The Independent fik efterfølgende fat på Robert E. Kellys mor, Ellen Kelly, der spekulerede i, at børnene måske troede, at deres far som så ofte før skypede med hende.

- Børnene hørte sikkert stemmer fra computeren og gik ud fra, at det var os, udtalte hun til The Independent.

- Lektien er at låse døren, fortsatte farmoren grinende.

Selv forstod Robert E. Kelly ikke helt den store opmærksomhed.

- Er det virkelig den slags ting, der går viralt, sagde han til BBC News Beat.

Herunder ses han sammen med sin kone, da han i 2012 skulle stemme i Sydkorea.