Brugte Nik og Jay til at finde job: - Vi blev nødt til at prøve noget vildt

Martin og Morten tog de kreative bukser på, da de stod overfor at skulle finde et job.

Det er blevet populært at tage mere spidsfindige metoder i brug, når man skal finde en lejlighed eller et job.

Senest lavede en tidligere kriminel et opråb på Facebook, og væltede sig herefter i jobtilbud, og nu bruger to mænd fra Esbjerg Nik og Jay til at sælge sig selv til en fremtidig arbejdsgiver.

Martin Guldborg og Morten Sørensen var torsdag med fra Bramming på Skype i 'Go' morgen Danmark'. Her fortalte de om den musikvideo, som de har lavet på melodien fra Nik og Jays 'Mod Solnedgangen'.

- Det er skide svært at få arbejde, og jeg har mange gange oplevet ikke at få et svar, siger Morten Sørensen.

Derfor lavede mændene en jobansøgning som musikvideo, og så tog det ellers fart. Videoen har fået 35.000 visninger på Facebook siden søndag.

- Hvis man skal have opmærksomhed, så er man nødt til at lave noget anderledes i forhold til at skrive et stykke papir, siger Morten Sørensen.

At valget faldt på en musikvideo, var dog ikke helt tilfældigt, for begge mænd har en passion for at lave YouTube-videoer.

- Vi har været ude med en masse jobansøgninger uden held, så vi ville udnytte, at vi var gode til de her videoer. Vi sad længe og tænkte over, hvordan vi kunne lave en sjov video, og så besluttede vi os for at lave en rap. Vi fandt et beat på YouTube og spurgte, om vi måtte bruge det. Og så gik vi igang, siger Martin Guldborg.

"I skal til samtale hurtigst muligt"

De to mænd brugte otte dage på at lave videoen, for som de selv siger, så har de tid nok, da de jo er arbejdssøgende.

Martin og Morten er ikke kræsne, når det kommer til, hvilket slags job de vil påtage sig.

- Som det ser ud lige nu, så er vi interesserede i alt faktisk, siger Martin Guldborg.

Og deres kreative hjerne og åbne arme har båret frugt. Chefen for en virksomhed har kontaktet Martin og Morten i kommentarfeltet under videoen. Her skrev han til at starte med, at de skulle sende deres CV.

- Og kort efter skrev han: "Fuck det! Send mig jeres nummer. I skal til samtale hurtigst muligt.", fortæller Martin Guldborg.

Samtalen gik ifølge Martin godt, og interessen var stor både fra mændenes og arbejdsgiverens side. Om det resulterer i et job, er endnu usikkert, så Martin og Morten modtager gerne flere henvendelser.