Viralt

Efterlysning af 'kriminelle' hitter: - Forbløffende! - og de har alle et birkeris i hånden

Fastelavnsfeberen har ramt Nordsjællands Politi, der endnu en gang gør sig vittige på de sociale medier.

- Adskillige borgere har i løbet af dagen ringet ind og anmeldt, at op til flere grupper af svindlere har banket på deres hoveddør og truet sig til værdier i form af slik, boller eller kolde kontanter med slet skjulte trusler om ballade.

Sådan starter et Facebook-opslag fra Nordsjællands Politi, der i øjeblikket deles i stor stil. 

Politiet skriver, at meldingerne om gerningspersoner har været mange, men at de ikke har et klart billede af forbryderne, fordi de alle har været maskeret. Der har dog været nogle fællestræk og gengangere blandt fastelavnsforbryderne, skriver de.

- Der er rapporter om mange, der ligner Elsa fra Frozen, utallige LEGO-figurer, og sågar nogen, der foregiver at være politibetjente. Forbløffende! Et fællestræk for nærmest alle gerningspersonerne er dog, at de havde et birkeris i hånden, imens de syngende gik på togt.

Nordsjællands Politis komiske opslag er i dén grad noget, som brugerne er vilde med. I skrivende stund er opslaget blevet delt mere end 2000 gange, mens det har knap 9000 likes på Facebook. 

- Hvem end der er ansat til at skrive jeres opslag, fortjener en lønforhøjelse, skriver Nynne Nynsen i en kommentar på politiets opslag. 

En anden bruger, Lise Lundby Hansen, stemmer i og skriver, at hun tror, hun er forelsket i Nordsjællands Politi.

Specialister i vittigheder

Det er dog ikke første gang, at Nordsjællands Politi gør sig vittige på de sociale medier. Politikredsen har tidligere gjort opmærksom på sig selv på de sociale medier med opslag om blandt andet Pokémon og Ikea.

I en efterlysning af to personer, der havde stjålet for 25.000 kroner i Ikea, brugte politiet flere slet skjulte Ikea-referencer i deres opslag på Facebook. De skrev blandt om forbrydelsen, at "det selvfølgelig ikke er noget, der giver en STJÄRNA i vores bog". Efterlysningen fortsætter med en række friske Ikea-referencer, og det var noget, der faldt i mange brugeres smag.

Nordsjællands Politi har også tidligere lykkedes med at skrive et opslag, hvor de brugte referencer fra et andet univers. I august 2016 hoppede politiet nemlig med på Pokémon Go-feberen og skrev et langt opslag baseret på de forskellige Pokémon i spillet.

Sidste sommer hittede det nordsjællandske politi også med en festivalguide, der særligt var henvendt til de unge festivalgæster på sommerens festivaller. Nordsjællands Politi lykkedes også her med at omskrive de lidt kedelige råd ved hjælp af referencer til forskellige festivalspillende bands som her:

"En hel turboweekend ude af kontrol med pinlige optrin og blackouts er grusom. Hvis en ven eller veninde alligevel er blevet for dizzy mizz lizzy, så sørg for, at personen ikke er alene."

Alvor bag morsomhederne

I forbindelse med et af de virale hits fortalte pressekoordinatoren for Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, at deres kommunikationsstrategi var et udtryk for en helt bevidst strategi.

- Vi forsøger at udnytte de sociale medier til at nå så mange mennesker som muligt. Og vores kommunikationsafdeling forsøger at finde og fortælle historier fra vores døgnrapport, så de passer til mediet og får folk til at læse med, forklarede han. 

Men der er også et element af alvor bag alt morskaben, fortæller Henrik Suhr.

- Vi vil gerne udnytte de sociale medier til at være i kontakt med mange. Det sikrer, at den dag det er alvor og det virkelig gælder, så kan Nordsjællands Politi nå ud til så mange mennesker som muligt, fortalte pressekoordinatoren dengang.

I denne weekend er også politikredesene i Nordjylland og på Sydsjælland og Lolland-Falster hoppet med på fastelavnsvognen. Du kan se deres morsomheder på de sociale medier herunder: