Viralt

Beyoncé knuser like-rekord på Instagram - se de ti mest likede billeder her

Beyoncé har knust sine modstandere, når det kommer til likes på Instagram.

Mere end 10 millioner mennesker har været inde at trykke 'synes godt om' på Beyoncés instagrambillede, hvor hun annoncerer sin graviditet.

Udover at det er en rekord for mest likede billede på Instagram nogensinde, så er det også en magtdemonstration af dimensioner. Det er nemlig mere end tre millioner flere 'likes' end andenpladsen.

Andenpladsen for flest likes går til sangerinden, Selena Gomez, som dog sætter en anden rekord. Med sine 109 millioner følgere er hun nemlig den med allerflest følgere på Instagram.

Vil dele kærligheden

Billedet, som Beyoncé har høstet de 10,1 millioner 'likes' på, viser den 35-årige sangerinde i undertøj med et slør over hovedet.

- Vi vil gerne dele vores kærlighed og lykke. Vi er blevet velsignet gange to. Vi er ufatteligt taknemmelige for, at vores familie vokser med to, og vi takker jer for alle jeres lykønskninger, skriver Beyoncé som tekst på billedet.

Kapital i graviditet

- Det er jo et fantastisk billede, siger Jacob Brøndum Pedersen, der er kommunikationskonsulent og medstifter af Center for Digital Dannelse, som forsker i digital adfærd og dannelse.

Jacob Brøndum Pedersen fortæller, at et billede som dette bliver påvirket af to ting. Sociologisk adfærd og teknik.

- Sociologisk er der enorm kapital i børn og graviditet. Det vil sige, at også almindelige mennesker kan forvente, at få markant flere likes på en graviditetsannoncering end på deres almindelige billeder, og dette ganget med kendisfaktoren bliver eksplosivt, siger han og fortsætter:

- Teknisk set har Instagram ændret algoritmen, så billeder ikke længere bliver produceret fra a-z. Her bliver billeder vist højere oppe i din 'feed', hvis der er mange der har liked det, så det spiller helt klart også ind på populariteten af Beyoncés billede.

Nedenfor kan du se listen med 11 kendissers mest 'likede' billeder.

Beyoncé med tvillinger: 10,1 millioner likes

Selena Gomez og colaflasken: 6,4 millioner likes

Kim Kardashian West og familien: 4,2 millioner likes

Kendall Jenners hår: 3,7 millioner likes

Justin Bieber kysser: 3,7 millioner likes

Christiano Ronaldo og hans pokal: 3,6 millioner likes

Kylie Jenner vipper hovedet: 3,6 millioner likes

Messi og familien: 3,4 millioner likes

Taylor Swift og Selena Gomez: 3,2 millioner likes

Ariana Grande elsker Barack Obama: 2,5 millioner likes

 Neymar siger glædelig jul: 2,4 millioner likes