Viralt

Lars Løkke har sat rekord med chokoladefontæne: - Han hygger sig virkelig

Lars Løkke Rasmussen har, som den første danske politiker, netop rundet 200.000 følgere på Facebook i denne uge.

En chokoladefontæne blev tungen på vægtskålen for Lars Løkke Rasmussen. Han kan nu, som den første danske politiker, bryste sig af, at have rundet 200.000 følgere på Facebook.

Det hele startede med, at Lars Løkke Rasmussen lavede en facebookopdatering ovenpå sin deltagelse i gallataffel for den islandske præsidents besøg.

Enhedslistens, Johanne Schmidt-Nielsen, var ikke sen til at lave sjov med, at Løkke havde en chokoladefontæne stående bag sig, og så rullede lavinen.

- Shit, det er fedt at have et chokoladespringvand, skriver den tidligere frontfigur for Enhedslisten, jokende.

Og Løkke var hurtig til at svare igen. Men på en meget hyggelig måde.

Onsdag aften lagde Løkke nemlig en video uden tekst op på Facebook, hvor selvsamme chokoladefontæne er i brug. Og danskerne elsker det.

Videoen er på et halvt døgn blevet set af mere end 60.000 mennesker, og de er vilde med statsministerens lune modsvar.

- Husk nu Lars, man skal dele, og så skal vi ud at løbe en lang tur næste dag, skriver Anne Nielsen om chokoladefontænen.

Og hun får hurtigt et svar fra Løkke:

- Det bliver nok nødvendigt, skriver han - efterfulgt af en glad smiley.

Ikke tilfældigt

Det er dog ikke helt tilfældigt, at Lars Løkke Rasmussen har så stor succes på de sociale medier. Chokoladefontænen var bare et eksempel på, hvorfor han er så populær.

- Det er endnu en af Løkkes små hyggelige facebookopdateringer. Han hygger sig virkelig med de sociale medier, og han passer uden tvivl det hele selv, for han synes, at det er sjovt, siger Benjamin Rud Elberth, der er TV 2s faste ekspert i digital kommunikation, og fortsætter:

- Han hitter på de sociale medier, fordi han fremstår fuldstændig ligesom alle os andre. Så hans styrke er jo, at han selvfølgelig laver enormt gennemtænkte og taktiske opslag, men at han også nogle gange bare giver slip. Hvilket jo også kan være taktisk, siger Benjamin Rud Elberth.

Indenfor på Marienborg

Som en fejring af sine 200.000 følgere har Lars Løkke Rasmussen spurgt dem, hvad de helst ville høre om live.

Afstemningen er nu slut, og det er blevet vedtaget, at statsministeren skal give en rundtur i hans hjem på Marienborg.

Han husker også tilbage på sit første opslag, som fik 206 likes. Et lille tal i forhold til, at hans seneste opslag har fået 2.600 reaktioner.