Video-hilsen til Trump går verden rundt - og Danmark bliver også nævnt

Humoristisk hollandsk video om Donald Trump går sin sejrsgang på de sociale medier.

Et hollandsk TV-program har haft massiv succes på de sociale medier med en humoristisk præsentationsvideo af Holland til ære for USA’s nye præsident, Donald Trump.

Det er det satiriske talkshow Zondag Met Lubach, der står bag videoen, der foreløbig er blevet set af mere end otte millioner mennesker.

Du kan se videoen her:

Videoen bliver speaket af den hollandsk/ amerikanske komiker Greg Shapiro, der med en stemmeføring, der kommer meget tæt på Donald Trumps, opremser alle de gode ting ved Holland – i en tyk ironisk tone.

Dansk? En katastrofe

Udover at forherlige Holland bliver der skudt med skarpt efter andre europæiske lande. Herunder Danmark.

- Vi snakker hollandsk. Det er det bedste sprog i Europa. Vi har alle de bedste ord. Alle de andre sprog fejler. Dansk… En katastrofe. Tysk? Det er ikke en gang et rigtigt sprog. Det er falskt, siger han blandt andet i videoen.

Kan vi ikke sige, at Holland er nummer to?

I videoen opfordres Donald Trump til at kigge Hollands vej.

- Vi er totalt forstående overfor, at det er USA først, lyder det med henvisning til Donald Trumps indsættelsestale, hvor han flere gange sagde de berømte ord: America First.

- Men kan vi ikke bare sige, at Holland er nummer to?, lyder det i videoen.

Set over otte millioner gange

Videoen blev oprindeligt vist i det hollandske satireprogram søndag. Men det var først, da det blev lagt på Facebook, at det for alvor tog fart.

I skrivende stund er det blevet delt over 200.000 gange. Over 110.000 har liket det og videoen er blevet set over otte millioner gange.