Disney-video på Facebook afslører hemmeligheder som du (måske) ikke har set

I en ny video, som Disney har lagt på Facebook, afslører de, hvordan de mange forskellige film i virkeligheden foregår i ét stort fælles univers.

Hvis du har set Monsters Inc. lagde du måske mærke til, at Jessie fra Toy Story dukker op i en af scenerne. Og måske opdagede du en lille rød bil i Toy Story 3, som har stor lighed med Lynet McQueen fra Biler. Men lagde du også mærke til det lille billede af Sulley fra Monsters Inc. da du så filmen Modig?

Det gjorde du sikkert ikke. Pixar har nemlig gjort en stor kunst ud af at lave såkaldte 'easter eggs', hvilket betyder, at de har skjult figuerer fra én film i en anden film. Og med mindre du er gennemsyret Disney- og Pixarfan, så er der med garanti en del ’easter eggs’, du aldrig selv har lagt mærke til. For man skal både have et hurtigt blik og være en rigtig kender af filmene for at opdage de mange hemmelige gæsteoptrædener.

Nu har Pixar hjulpet fansene lidt på vej med at få øje på de mange 'easter eggs'. De har nemlig for nylig lagt en video op på Toy Storys facebookside, hvor de afslører nogle af de mange ’easter eggs’, som kobler de forskellige film sammen. Videoen viser, hvordan alle film og figurer eksisterer i ét og samme univers.

I videoen kan man blandt andet se, at dyrene fra Græsrødderne optræder i Toy Story 2, og at en dinosaur fra Inderst Inde faktisk er en af figuererne fra Den Gode Dinosaur.

 

’Easter eggs’ er ikke en nyhed for fans

For mange fans af filmene, er det bestemt ingen nyhed, at det hele foregår i det samme univers. Utallige fanteorier og videoer, som viser de mange interne referencer mellem filmene, har floreret på nettet i mange år.

Men nu har Pixar altså selv gjort opmærksom på, at intet er overladt til tilfældighederne. For eksempel ser man Boo fra Monsters Inc. række Sulley en Nemo-dukke, som ved første øjekast ikke virker anderledes end alle de andre ’påskeæg’. Men Monsters Inc. udkom hele to år før Find Nemo, hvilket gør besøget fra Nemo helt særligt og nøje planlagt.

 

Andre fanteorier er (næsten) bekræftet

En anden meget udbredt fanteori er, at Anna og Elsa fra Frost har en lillebror, de ikke kender til. Teorien lyder på, at Anna og Elsas forældre var på vej til et bryllup, da deres skip forliser, men at forældrene ikke omkommer i ulykken. Det lykkedes i stedet kongen og dronningen af Arendal at komme i land, hvor de får et barn, inden de bliver dræbt af en leopard.  

Lyder plottet bekendt? Så er det nok fordi, du har set Disneys Tarzan fra 1999. Tarzan er ifølge fanteorier nemlig Anna og Elsas ukendte lillebror.

Og for to år siden gik en chokbølge gennem fansene, da en af instruktørerne bag Tarzan-filmen Chris Buck i en ’spørg mig om alt’ på Reddit bekræftede teorien. 

Efterfølgende har han dog fortalt MTV News, at det bare var en historie, han har opbygget i sit eget hoved, og at det ikke er en del af en større plan gennemtænkt af Disney.

- De forliser med skibet, og på en eller anden måde bliver de skyllet virkelig langt væk fra de skandinaviske farvande og ender altså i junglen. De ender med at bygge et træhus, og en leopard dræber dem, så deres baby bliver opfostret af gorillaer, fortalte Buck til MTV News.

Han fortsætter:

- Så i mit lille hoved er Annas og Elsas bror Tarzan – men på den anden side af den ø surfer pingviner rundt. Det er min sjove, lille verden.

De surfende pingviner refererer til Sonys film Surf Up, hvilket afkræfter af det hele er nøje planlagt af folkene bag Disney-filmene. Det hele foregår til manges store ærgrelse bare inde i Bucks hoved.

Mange fans holder alligevel fast i, at Tarzan er den ukendte lillebror, og nogen fans har endda uddybet teorien endnu mere. Den udvidede teori lyder på, at Anna og Elsas forældre var på vej til Rapunzels bryllup, da deres skib synker. Og det er netop dette sunkne skib, som Ariels besøger i Den Lille Havfrue.

Den teori lever videre til fansenes store glæde og fantasi, da hverken Buck eller andre har afkræftet den endnu.