Viralt

Vej lagt på rekordtid deles igen og igen - men vi kan også i Danmark

Vejarbejdere i Australien har en helt særlig metode til at lægge vej. En metode, der har forbløffet millioner af mennesker.

Den lille australske flække Shire of Moora i det vestlige Australien med omkring 2000 indbyggere har en lokal Facebook-side, som de bruger til at informere borgere med information fra myndighederne. 

Den 14. december skete der dog noget. 

Ville lege med byens drone

Byen havde indkøbt en drone, som de ville have lidt sjov med. De brugte den til at optage vejarbejdere lægge vej på et stykke grusvej lidt uden for byen. Det videoklip lagde de på deres Facebook-side.

- Omkring jul havde vi omkring 5000 visninger. Jeg tænkte: "Det er godt nok mange", men omkring nytår stak det fuldstændig af, siger Alan Leeson.

Det skriver WA Today.

I dag er videoen blevet vist over 15 millioner gange, liket over 100.000 gange og delt næsten 378.000 gange. Og det er fra en lille side til en by med 2.000 indbyggere.

Alan Leeson medgiver dog, at de har øget hastigheden en lille smule på videoen. 

Vi kan også i Danmark

- De laver en overflade behandling, hvor man først udlægger bitumen, sten og så tromler man det ned. Det er noget, man typisk laver ovenpå en vej som en slags vedligeholdelse, siger Charlotte Nyeng, som er salgschef i Dansk Overfladebehandling, der udfører den samme type arbejde i Danmark.

Selvom det ser imponerende hurtigt ud, så kan vi faktisk også gøre det i Danmark med den samme hastighed. 

- Jeg vil helt klart sige, at vi også kan anlægge 4,9 kilometer med samme hastighed. Der er dog enormt mange forskellige måder at lægge vej på, og den her metoder bliver primært brugt til landeveje, hvor der ikke er så meget tung trafik, siger hun.

Hun medgiver dog, at de oftere har et gøre med veje, som er smallere og med mange sving, så det tager ekstra tid. 

- Mange oplever, at det tager rigtig lang tid at anlægge en vej, fordi de ser motorveje blive bygget. Det tager rigtig lang tid, og er altså noget helt andet, forsætter Charlotte Nyeng.