Viralt

Dansk parodi på SKAM deles igen og igen på Facebook

En gruppe lærere er gået sammen om at lave en parodi på den populære norske serie Skam. Nu hitter den på de sociale medier.

- Vi gør en dyd ud af ikke at tage os selv så højtideligt, siger rektoren på Gefion Gymnasium, Birgitte Vedersø til TV 2.

Hun og hendes lærere er nemlig blevet kendte langt udenfor gymnasiets mure for en juleparodi på den populære norske serie Skam.

Den norske hitserie Skam

  • Skam er en populær norsk tv-serie produceret af NRK.
  • Serien handler om gymnasieelever på Hartvig Nissens skole på Frogner i Oslo, og deres problemer med kærlighed, venskaber, mobning og studieliv.
  • Sæson 1 af Skam havde i gennemsnit 154.000 seere per episode. Sæson 2 havde i gennemsnit 531.000 seere per episode, og sæson 3 havde i gennemsnit 789.000 seere.

Parodien har fået mere end 20.000 visninger på Youtube på bare to dage, og rektoren er glad for, at eleverne elskede det. Hun fortæller, at lærene også havde det vældig gøj (skægt), mens de optog satiren.

- Vi havde det super sjovt med at lave den, mens vi tossede rundt i norsk strik og tophuer. Man kan sige, at man på Gefion ikke kommer langt med at være selvhøjtidelig, siger Birgitte Vedersø.

Eleverne på Gefion er vilde med parodien. Birgitte Vedersø fortæller, at Skam er populær blandt eleverne, og at de derfor valgte at bruge elevernes egne interesser i dette års juleparodi.

Mange af eleverne tagger hinanden i videoen på Facebook og roser den.

- Det er sygt genialt, skriver Ane Bella Panholm, der er elev på gymnasiet.

Det er ikke længe siden at en anden uddannelses institution hittede på de sociale medier. Senest var det eleverne på Ollerup Efterskole, der overrumplede internettet med deres version af en kendt Queens sang

Se deres version af sangen herunder.

En hal fyldt med unge mennesker, der synger 'Bohemian Rhapsody' - det er blevet et viralt hit for Ollerup efterskole.