Viralt

Tager nettet med storm: Her punkterer uimponeret ekspert måne-hype

Mange var begejstrede over den såkaldte supermåne, der søndag og mandag var at finde på himlen over Danmark, men ikke hobbyastronom Thomas Jensen.

Mandag eftermiddag kunne en såkaldt supermåne ses på himlen over Danmark. Ikke siden 1948 havde fuldmånen over Danmark været så stor, og himmellegemet trak da også masser af interesserede danskere ud i den mørke novemberkulde. 

Men det var ikke alle, der lod sig rive med af supermåne-hypen. En af de mere behersket begejstrede var hobbyastronom Thomas Jensen, som TV 2 Bornholms udsendte reporter interviewede live i en af tv-stationens nyhedsudsendelser. I nøgterne vendinger afviste Thomas Jensen supermånen som en særlig begivenhed, og interviewet er siden blevet delt flittigt på de sociale medier. 

- Jeg stiller op for mediernes skyld

Her følger et uddrag af interviewet, som bør ses i sin fulde længde øverst i artiklen. 

TV 2 Bornholm: Hvor stor er den her aften? 

Thomas Jensen: For mig er det fuldstændig normalt, det er kun medierne, der hyper det hele lidt for meget op. Det eneste usædvanlige er, tidspunktet for fuldmåne, og så det tidspunkt mellem hvor afstand mellem jorden og månen er mindst, falder sammen. Det er det eneste usædvanlige, der er sket. 

TV 2 Bornholm: Lidt glad må man vel være som hobbyastronom, det her fænomen har ikke hændt siden 1948? 

Thomas Jensen: Tja, det kan du vel godt påstå. Men forskellen mellem en supermåne og en almindelig måne er ikke ret stor. 

TV 2 Bornholm: Men det er bidende koldt. Hvad har fået dig herud?

Thomas Jensen: Ja, det er jo jer, der gerne ville have et interview, må jeg ærligt talt indrømme. Men ja, jeg ville gerne have set på månen - hvis ikke det altså var blevet overskyet nu.

For både uimponerede og interesserede kan det oplyses, at månen først ventes at nå samme størrelse, og dermed blive en supermåne i år 2034.