Viralt

To måneder gammel baby overrasker sin mor med et tydeligt 'hello’

To måneder gamle Christian Jones vil frem i verden og har allerede sagt sit første ord.

- Kan du sige hej til Amber? Hej?....Hej?..., spørger den 19-årige mor Samantha Jones i en video med sin søn, hun er ved at lave til sin veninde. 

Hun er nok ret glad for, at hun filmede, for ellers var der nok ikke mange, der ville tro på, hvad der skete som det næste.  

Det er meget tidligt at udvikle sprog. Jeg har aldrig hørt om det før.

Trine Kjær Krogh, lektor i børns sprog og daglig leder af SprogIn.

Lille Christian svarer nemlig med et højt og tydeligt 'hej'. 

En præstation der imponerer eksperter på området.

- Det er meget tidligt at udvikle sprog. Jeg har aldrig hørt om det før, siger Trine Kjær Krogh, der er lektor i børns sprog og daglig leder af SprogIn.

Charmerer verden rundt

Christians mor har efterfølgende lagt videoklippet op på Facebook, så hendes søn kan sige hej til hele verden. Det har han så sandelig gjort.

Videoklippet er blevet set over en million gange, og det vælter med lykønskninger til forældrene til den lille dreng fra Michigan i USA, der er ualmindeligt meget foran sine jævnaldrene. 

Det er meget sandsynligt, at børn siger en lyd, der lyder som et ord.

Trine Kjær Krogh, lektor i børns sprog og daglig leder af SprogIn.

- To måneder er meget tidligt. Når børn er to måneder, så pludrer de typisk. Reelle ord begynder de først at sige, når de er mellem otte måneder og to år. Først når de har et inpressivt ordforråd, det vil sige, at de forstår ord som 'sut' eller 'mad', som mor og far siger, kan de begynde at bruge ordene selv, siger Trine Kjær Krogh.

Børn kan genskabe lyde

Derfor tror hun heller ikke, at lille Christian reelt ved, hvad det er, han siger, men mere, at han reagerer på sine forældre.  

- Det er meget sandsynligt, at børn siger en lyd, der lyder som et ord. Når mor eller far så reagerer med begejstring, så ser børn, at det bliver velmodtaget og bliver ved med at gentage lyden, siger lektoren og fortsætter:

- Det samme kan faktisk gøre sig gældende for katte, hunde eller andre dyr, der for eksempel gør på en speciel måde, der kan lyde som ord, forklarer Trine Kjær Krogh.