Viralt

Komiker går viralt med sviner-sang til Gulddreng: - Den trængte til et modsvar

Dan Andersen høster tusindvis af likes på at gøre grin med sangeren Gulddreng.

Hittet 'Se Mig Nu', som en ukendt kunstner ved navn Gulddreng står bag, har de sidste to måneder hittet og er blevet set over tre millioner gange på YouTube. I sangen uddeler Gulddreng - der er en opdigtet karakter - verbale øretævere ud til blandt andre Christopher, Remee, Topgun og Kidd.

Blandt andet synger han følgende:

- Det er synd for dig, Christopher. Medina slog op, jeg ved godt hvorfor. Du var der kun på halvtid, Gulddreng var der altid. Krøller eller ej, Medina gik sin vej.

Men nu er det Gulddreng selv, der får musikalske øretæver. Afsenderen er komikeren Dan Andersen, der blandt andet er kendt for at optræde med jokes ledsaget af guitar.

Her synger Dan Andersen blandt andet:

- Du siger, Kidd han ikke længere er the shit, han var dog på Bøgescenen, det var Gulddreng da vist ikke.'

Hitter viralt

Videoen, som Dan Andersen har lagt på sin Facebookprofil har i skrivende stund fået over 12.000 likes, over 7.000 kommentarer og over 2.800 delinger på dens kun 15 timers levetid.

En svirper direkte til Gulddreng lyder således:

- Du laver penge og damer, sikke en fantasi. Hver gang du åbner munden, falder guldet i værdi.

Står op for 'den store mand'

Komiker Dan Andersen fortæller til TV 2, at han har modtaget en del opfordringer om at lave et modsvar til Gulddrengs hit. 

- Den trængte til et modsvar. Han langer ud efter alle mulige andre musikere, og så tænkte jeg, at jeg måtte stå op for 'den store mand'. Der er ikke nogen dybere mening, andet end at jeg blev inspireret og synes, det var sjovt, fortæller han. 

Dan Andersen er glad for den store interesse, sangen har fået, men han understreger samtidig, at sang og video udelukkende er ment som et humoristisk indslag. 

- Jeg håber, at folk kan se, det er lavet med kærlighed. Man kan ikke lave parodier på noget, der ikke er godt, siger han. 

Komikeren har tidligere lavet musikalske modsvar, der har hittet på nettet - blandt andet til sangen Nede Mette, der i Dan Andersens version hedder 'Gitte ville ikke gi' det'

Hvem er Gulddreng?

Det er ikke officielt meldt ud, hvem Gulddreng er, men flere medier har søgt rundt på internettet og fundet frem til, at det er en jysk fyr i tyverne, der længe har dyrket musikken. Faktisk han har lavet musik i sit eget navn, før han opfandt Gulddreng.

Efter sangen blev lagt på YouTube, er hans popularitet kun steget, og han har spillet flere koncerter - blandt andet til The Voice 2016 i Tivoli i København 10. september.

Se den oprindelige sang, som Gulddreng har lavet, her: