Viralt

Denne hjort tager internettet med storm: Derfor hopper den så sjovt

Videoen af en sikahjort, der hopper hen af stranden i den engelske by Poole Harbour, er blevet set 18 millioner gange og delt flere end 240.000 gange.

En engelsk undsluppen sikahjort fejrede sin nyfundne frihed ved hoppe let hen langs sandstrandene ved byen Poole Harbour i det sydvestlige England. Det skriver Daily Mail. Og de hop er blevet set af millioner af mennesker.

Sikahjorten blev spottet klokken syv om morgenen af 48-årige Dave Mott, der var ude at lufte sin hund og valgte at tage sit kamera frem. 

- Jeg kiggede ud over havnen og lagde mærke til, at tidevandet så meget lavt ud. Pludselig så jeg noget, som bevægede sig længere væk. Først troede jeg, det var en hund, men da den kom tættere på, gik det op for mig, at det var en hjort, siger Dave Mott ifølge Daily Mail

Videoen med sikahjorten fra engelske Poole Harbour er blevet set 18 millioner gange efter at BBC lagde den op på deres facebookside. Samtidig er videoen blevet delt flere 240.000 gange.

Normalt er sikahjorte meget sky og gemmer sig i skovområder. De bliver skræmte, når de er i nærheden af mennesker, selvom det ikke ser sådan ud med sikahjorten fra Poole Harbour.

Et advarselssignal

Men selvom det ser pudsigt ud, så er det ikke for sjov, at sikahjorten hopper henover sandstranden. Ifølge Department of Natural Resources i den amerikanske delstat Maryland, så anvender sikahjorten en hoppende bevægelse, hvis den føler sig truet.

Steen Fjederholdt, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen, har ikke tidligere set en sikahjort bevæge sig på den måde, som tilfældet i Poole Harbour. Han fortæller dog, at det også ses hos andre hjortearter.

- Når dåvildt bliver skræmt og ikke er sikker på, hvad der sker, så hopper de lidt væk, ser situationen an og hopper videre hvis de stadig føler sig utrygge, siger Steen Fjederholdt til tv2.dk.

Udover den hoppende bevægelse så slår dåvildt spejlet ud, som det hedder, når de føler sig skræmt. Spejlet er bagpartiet omkring halen, der er hvidt og omgivet af en sort stribe.

- Det er et slags advarselssignal, som dåvildt sender. Man kan snakke om en signaleffekt til sine artsfælder, om at de skal være opmærksomme på fare, siger Steen Fjederholdt til tv2.dk.

Eksperter mener, at sikahjorten fra Poole Harbour normalt går sammen med en fast flok af sikahjorte, der lever i et naturreservat på øen Browsea Island. Det var dog lykkedes den at svømme de omkring 800 meter, der er ind til den lavvandede havn på fastlandet.