Viralt

Billedet, der fik nettet til at smelte: Nu behøver 89-årig aldrig slæbe sig af sted igen

En 89-årig ismand fra Chicago har vundet folks hjerter - så meget, at der er blevet samlet mere end 1,6 millioner kroner ind til ham og hans familie.

89-årige Fidencio Sanchez har været en ’Paletero Man’ (det spansk-amerikanske udtryk for ismand), lige så længe nogen kan huske.

I Chicagobydelen Little Village har den aldrende issælger nøjsomt skubbet sin lille isvogn rundt til lyden af den karakteristiske ringeklokke for at friste de mange amerikanske iselskere.

Men skæbnen har været hård ved Fedencio Sanchez og hans kone. Parret mistede for nylig deres eneste datter. Og konen, der også solgte is for at skrabe sammen til dagen og vejen, er blevet for syg til at kunne arbejde.

Alligevel bliver Sanchez beskrevet som en storsmilende og myreflittig mand. Også selvom knæene ikke længere er, hvad de har været.

- Jeg føler, at min krop er begyndt at give op. På et tidspunkt kan den ikke følge med mere. Men jeg har ikke lyst til at stoppe med at arbejde, fortæller Fidencio Sanchez til CNN.

Én af Sanchez’ faste kunder, Joel Cervantes Macias, var så berørt af ismandens situation, at han først købte is for 330 kroner og sidenhen startede en indsamling på crowfunding-hjemmesiden GoFundMe-side.

- Det knuste mit hjerte at se denne mand, som burde nyde sin pension, stadig arbejde i den alder, skriver Joel Cervantes Macias på GoFundMe-siden, hvor han opfordrer alle til at give en skilling og hjælpe med at gøre 'livet lidt lettere og dagene lidt lysere for parret'.

Målet var at indsamle 20.000 kroner, men allerede inden for få timer begyndte støtten - og pengene - at strømme ind. Og tre dage senere har mere end 11.000 personer tilsammen doneret, hvad der svarer til over 1,6 millioner danske kroner.