Viralt

Selfien, der går verden rundt: - Den stirrede mig lige i øjnene

En ung australier på jordomrejse fik sit livs oplevelse, da en 15 meter lang pukkelhval pludselig dukkede op under et fridyk.

Will Rossner var slet ikke forberedt på det.

Han var stået op på den yacht, hvor han de seneste to måneder havde arbejdet for et svensk par. Luksusbåden var nået til den tropiske ø-nation Tonga i Stillehavet, og Will Rossner havde brugt de seneste uger på at lære sig selv at fridykke.

Vandet så blåt og indbydende ud, og derfor besluttede han sig for en frisk dukkert.

Men han var ikke alene i havet.

For under havoverfladen kom en ikke mindre end 15 meter lang pukkelhval svømmende mod ham. Heldigvis havde han taget sit vandtætte kamera med ud på svømmeturen, og han optog derfor kolossen, der nærmede sig.

- Så snart vi kom til passagen ved Vava’u i Tonga, var vi omringet af pukkelhvaler. Besætningen og jeg svømmede med hele dagen med et dusin hvaler, inklusive en mor og hendes meget legesyge kalv. Hvalen fra selfien var den mest nysgerrige og legede med os i 30 minutter. Den sprøjtede vand på os, og den kiggede mig lige i øjnene, inden den løftede mig op ad vandet med halen, siger Will Rossner.

De unikke optagelser er de seneste dage blevet delt i medier verden over, blandt andet i britiske Daily Mail og Russia Today. Den unge australier skriver på sin Instagram-profil om oplevelsen, at det 15 meter lange pattedyr svømmede med ham i seks timer.

- Den var ligesom en legesyg hund, der viste sine tricks. Jeg anede ikke, at jeg havde gode fotos, indtil jeg jeg kiggede alle videoerne igennem om aftenen.

24-årige Will Rossner fra Sydney er snedker og har de seneste 18 måneder rejst rundt i verden.  

- Jeg har levet livet på det sidste. Jeg er kommet med på en yacht styret af et svensk par for to måneder siden. Jeg mødte dem i Fransk Polynesien, og vi har sejlet rundt om Cookøerne, Samoa og nu Tonga, siger Will Rossner.