Viralt

Bedstemor får nettet til at gløde: Er dette verdens høfligste Google-søgning?

May Ashworth har fået mange Twitter-brugere til at smile, efter hendes barnebarn, Ben Eckersley (tv), har delt hendes høflige Googlesøgning. Ben Eckersley/Twitter / Ben Eckersley/Twitter

Britiske May Ashworths usædvanligt gode manerer har gjort hende til lidt af en internetsensation.

Det kan svare sig at være høflig og spørge pænt - selv når man sidder bag en computerskærm og den, man spørger, er Googles søgemaskine.

Det mener i hvert fald 86-årige May Ashworth fra Storbritannien. Hun er for en stund blevet lidt af en internetkendis, efter hendes barnebarn, Ben Eckersley, fandt hendes venlige søgning og delte et billede af den på Twitter.

Her søger May Ashworth en oversættelse af romertallet MCMXCVIII. Og hun skriver både tak og bruger udtrykket please.

Ben Eckersley delte billedet 9. juni, og på otte dage er det blevet delt over 28.600 gange og liket over 41.600 gange. Ifølge Ben Eckersley viser hans private Twitter-statistik, at tweetet er blevet set af tre millioner mennesker.

Billedet har ikke bare sat et smil på læben hos den almindelige bruger på Twitter - også Google har bidt mærke i May Ashworths elskværdighed. 

- Kære Bens bedstemor. Håber du har det godt. I en verden af milliarder af søgninger fik din os til at smile. Og svaret er 1998. Tak til DIG, skriver søgegigantens britiske afdeling på Twitter.

Troede, at hun skrev til et menneske

I Storbritannien angiver tv-stationer med romertal, hvilket år tv-serier er lavet. Det var det, May Ashworth havde set og forsøgte at få oversat til titalssystemet, som vi bruger i dag. Det fortæller Ben Eckersley til The Guardian.

- Jeg spurgte min bedstemor, hvorfor hun skrev please og tak, og hun tror tilsyneladende, at der er en, en fysisk person i Googles hovedkvarter, som tager sig af søgningerne. Hun troede at ved at være høflig og have gode manerer, ville søgningen gå hurtigere, siger han.