Viralt

Torbens have-video hitter på Facebook: - Her sker ikke en skid i Udkantsdanmark

Hvem vil finde sig i at bo i Udkantsdanmark, spørger Torben Kjeldgaard Trans fra sin have - hvor han ellers ser ud til at hygge sig.

Et noget specielt opråb fra en have i Midtjylland har fået hundredtusindvis af danskeres opmærksomhed. Manden bag beder nemlig folk i storbyen om hjælp.

- Jeg har røvkedet mig i dag. Disse omgivelser skal vi døjes med dag efter dag, siger han, mens fuglene kvidrer et sted i den grønne baggrund.

- Når jeg tænker på, hvor heldige I er inde i jeres lejligheder og gårdhaver og caféer og det hele. Så bare sidde herude i det her ... der sker ikke en skid, siger han og udpeger blandt andet sin robot-plæneklipper.

- Så lidt sker der herude i Udkantsdanmark. Ikke en skid. Hvis vi vil have lidt liv i vores liv, er vi nødt til at købe en robot.

Egentlig bare pjat

Videoen af en mildest talt sarkastisk Torben Kjeldgaard Trans, der går en tur i sin have lidt nord for Viborg og brokker sig over Udkantsdanmark er blevet et noget større hit på Facebook, end ophavsmanden egentlig havde forestillet sig.

Den blev nemlig optaget efter et øjebliks eftertænksomhed lørdag aften, efter han havde brugt dagen i haven med sin familie.

- Det er egentlig bare en gang pjat, fortæller Torben Kjeldgaard Trans til TV 2.

- Jeg sad for mig selv og kom til at tænke over, at Udkantsdanmark altid bliver problematiseret, når det er i medierne. 'Vi er altså nogle, der virkelig godt kan li' at være her,' tænkte jeg. Og så lavede jeg videoen som lidt kærlig drilleri til de venner, der bor i lejlighed.

- Jeg havde troet, at de sædvanlige venner ville gi' en smiley, og så var det det. Men næste morgen vågnede jeg op til en pokkers masse notifikationer, fordi videoen var blevet delt en masse gange. Og på det tidspunkt var den set af 1500 mennesker. Der tænkte jeg 'hold da op, det var mange'.

I skrivende stund er videoen set cirka 350.000 gange.

Jyder savner at bo på landet

Selv om så mange mennesker har set videoen, er det kun positive beskeder, Torben Kjeldgaard Trans har fået som respons - fra alle slags mennesker.

- Der er blandt andet flere jyder, der har sendt mig mails om, at de er flyttet til byen, men savner at bo på landet.

Han understreger i øvrigt, at han intet har imod folk, der kan li' at bo i storbyerne, og at han også selv nyder en tur til København i ny og næ.

- Jeg ville bare sige, at vi har det godt herude. Og vi har fred, ro og tid til eftertænksomhed herude. Og ellers var der ikke nogen dybere mening med videoen.