Viralt

Vild redningsaktion: Bier jagter bil i to dage for at redde deres dronning

En sværm af bier fulgte efter en Mitsubishi Outlander i to dage, fordi deres dronning var fanget inde i bilen.

Nogle historier er bare alt for gode til at være sande. Sådan nogle historier man forestiller sig kun kan finde sted på film. I dette tilfælde måske en tegnefilm.

Dette er historien om en glubsk hær, der er opsat på at redde deres dronning fra en fæstning af metal. 

Eller oversat så er det historien om en sværm af bier, der i to dage jagtede en Mitsubishi Outlander, som deres dronning var indespærret i.

Bilen tilhører den 68-årige Carol Howarth, som, efter at hun havde besøgt et naturreservat, ikke vidste, at hun havde samlet en lille passager op. Det skriver CNN.

Senere da hun stoppede for at gøre nogle indkøb i byen Haverfordwest i det vestlige Wales, angreb bierne - flere tusinde af dem.

Skovfoged kom forbi

Helt tilfældigt kom Tom Moses, der er skovfoged i nationalparken Pembrokeshire Coast forbi. Da han så bilen, var han bange for, at der var nogen, som kunne finde på at gøre noget dumt ved bierne.

Mange bier dør, fordi deres levesteder bliver udryddet og på grund af landmænds brug af pesticider. Han ville derfor forhindre, at nogen skulle fjerne bierne fra bilen ved for eksempel at sprøjte vand på den.

Derfor tilkaldte han en gruppe af biavlere fra nationalparken. Forsigtigt fik de skubbet bierne ned i nogle bokse, og så skulle man tro, at alt var godt igen.

Bierne gav ikke op

Men da Carol Howarth dagen efter kom ud til sin bil, så hun, at bierne var tilbage igen. Så endnu en gang måtte biavlerne rykke ud. Klokken 18 om aftenen var hendes bil fri for bier igen.

Ifølge Tom Moses så er det ikke unormalt, at kolonier af bier følger efter deres dronning, hvis hun flytter til en ny kube. En bidronning flytter kube, hvis den oprindelige bliver forstyrret af for eksempel mennesker, eller hvis en ny dronning ankommer til bikuben.

Tom Moses teori er, at bidronningen har set den skinnende varme Mitsubishi Outlander som en god mulighed for en ny kube.