Viralt

Husmor får nettet til at skrige af grin - hendes video er set over 100 millioner gange

En begejstret amerikansk kvinde ville dele glæden over en ny Chewbacca-maske med sine venner. Hendes video er nu vist over 100 millioner gange.

Verden er vild med Candace Payne fra Texas, der viser en enorm begejstring over en spontan fødselsdagsgave, hun har købt til sig selv - ikke til sine børn. Til sig selv.

Det gør hun frydefuldt opmærksom på i en livevideo på Facebook, der er optaget i bilen på en parkeringsplads.

Candace Payne har valgt at kalde videoen 'det er de simple glæder i livet'.

Gaven, hun har købt, er en maske med Chewbacca-karakteren fra Star Wars-universet, og latteren vil ingen ende tage, da hun prøver den på for første gang og hører de lyde, der medfølger.  

Du kan se en del af videoen med danske undertekster øverst. 

Den almindelige husmor

Indtil videre er Facebook-videoen set over 100 millioner gange - blandt andre har skuespilleren Jessica Alba delt klippet med sine fans, og ifølge BBC er det den meste sete livevideo på Facebook nogensinde.

Den 37-årige mor til to betegner faktisk ikke sig selv som en stor Star Wars-fan, skriver det britiske medie. Men hun kunne se sig selv med maske på, da hun optog videoen, og det udløste det store latterudbrud:

- Jeg kunne ikke stoppe med at grine over, hvor munter Chewbacca så ud, siger Candace Payne til BBC.

TV 2's ekspert indenfor sociale medier, Astrid Haug, har nogle bud på, hvorfor videoen er blevet så populær. 

Det er historien om den almindelige husmor, som brager igennem, fortæller hun. 

- Jeg tror, det er blevet et hit på grund af den umiddelbarhed, den har, og fascinationen af en voksen kvinde, som er mor, og som har den her helt enorme glæde over at have købt en Star Wars-maske til sig selv.

Det er både en fascination af hendes glæde samtidig med, at glæden smitter.

- Man skal virkelig være hård i filten for ikke at blive smittet af den glæde. Hun kunne godt have store muligheder ved at have sin egen YouTube-kanal, fordi hun brænder igennem på skærmen.

Her kan du se videoen i sin helhed

Virker umiddelbar

Derudover er det et plus, at videoen virker ikke-iscenesat og ikke-kommerciel.

- Man tænker, at hun ikke har nogen egen interesse i det her. Det var noget andet, hvis det var en skuespiller, der fik betaling for det. Det virker så umiddelbart og uegennyttigt, fortæller Astrid Haug.

I videoen taler kvinden til sine egne Facebook-venner og ikke til hele verden, og det er også med til at gøre det til et viralt hit, mener hun. 

- Vi kan godt lide, når folk ikke selv spiller op til det og forventer, at "nu laver jeg et viralt hit". Der skal være et element af ydmyghed over det. 

Noget tyder også på, at Candace Payne efter sin video-berømmelse ikke længere behøver at bekymre sig om at skulle dele Chewbacca-masken med børnene.

De har nemlig alle fået en maske - og mere til: