Viralt

Billede af nyfødte tvillinger går viralt igen: Sådan har de det i dag

Anne Uth fra Maaløv tog dette billede, da hun fik tvillinger i december 2008. Det gik viralt over hele verden. Nu har hun fotograferet familien igen.

Dette billede er gået viralt over hele verden - senest er det Huffington Post, der har skrevet om billedet af en far og hans lille søn, der viser hud-mod-hud-metoden, der er en svensk opfundet metode til at skabe tæt kontakt mellem for tidligt fødte, deres forældre og søskende.

Den danske organisation Forældre og Fødsel bragte billedet på sin Facebook-side for ét år siden, da professor Uwe Ewald besøgte Hvidovre Hospital for at fortælle om metoden. Opslaget gik viralt, det blev delt over 10.000 gange og fik også mere end 10.000 likes.

Godt ét år senere er det en sydafrikansk organisation, NINO Birth, der bringer billedet og opslaget på sin Facebook-side, og her har det på godt 14 dage fået mere end 27.000 likes og er blevet delt over 17.900 gange.

Født ni uger for tidligt

Det er Anne Uth, der har taget billedet af sin mand Henrik Graham og storebroren Valdemar på to år med tvllingerne Rebekka og Marius, som hun lige har født på Hvidovre Hospital 15. december 2008.

- De blev født ni uger for tidligt, og de vejede kun cirka 1700 gram hver, fortæller Anne Uth.

Familien bor i Måløv ved København. Valdemar er ti år gammel i dag, mens Rebekka og Marius er syv. Begge går i 0. klasse på Måløvhøj Skole.

- Det er gået godt med tvillingerne. Det første år var hårdt, men de har ingen mén af at være født for tidligt i dag, fortæller Anne Uth.

Hun fortæller, at hud-til-hud metoden har virket.

- Marius er meget kontaktsøgende, og det kan skyldes, at han kan huske, han fra fødslen har haft den tætte kontakt, siger Anne Uth.

Tæt forhold

Syv et halvt år efter det første billede blev taget, har Anne Uth fredag lokket familien til en gentagelse.

Denne gang er tvillingerne vågne, men selvom der ikke længere er plads til, at de kan ligge og sove på brystet af deres far og storebror, ser de alligevel ganske tilfredse ud.

Anne Uth fortæller, at den tætte fysiske kontakt mellem de tre søskende har betydet, at storebror Valdemar har et meget tæt forhold til tvillingerne.

Mange børn oplever at føle sig oversete, når de får små søskende, men sådan har det ikke været for Valdemar, siger hun.

- Han har et meget tæt forhold til Rebekka og Marius. Han har altid været meget omsorgsfuld, siger hun.

Desuden betød den nære kontakt, Valdemar har haft til sine søskende fra de blev født, at han kunne hjælpe til, da de var små.

- Min mand arbejdede meget, og alle der har prøvet at få tvillinger, ved, der altid mangler hænder - men Valdemar kunne hjælpe mig, fordi han var så tæt på Rebekka og Marius, fortæller Anne Uth.

Også Henrik Graham har været glad for hud-til-hud metoden.

- Det var naturligt og noget, der skabte en god kontakt. Og det har skabt en god kontakt mellem Valdemar og hans søskende, siger Henrik Graham til TV 2.