Viralt

Professors Bieber-sang til eleverne går viralt: Lær Excel!

Universitet inviterer Justin Bieber til at komme forbi og spille med professoren.

Hvad gør man, hvis ens elever er ved at være godt trætte af det, man prøver at proppe ind i hovedet på dem?

Man spiller da en sang for dem. Eller det gjorde professor Clint Tuttle i hvert fald. Justin Biebers 'Love Yourself', som han til anledningen lavede om til 'Learn Excel' (Lær Excel).

Microsoft Excel bruges til at lave regneark med, og det er svært at få eleverne til at sluge. 

Clint Tuttle underviser på University of Texas, Austin, og han fortæller i sangen, at han godt er klar over, at eleverne ikke som udgangspunkt har den helt store interesse i Excel.

Mine elever kan ikke lide det, men så ser de lyset // De vil ikke indrømme, at jeg havde ret // Efter uni får de arbejde - og de ser, hvad der sker // Så ved de, at Excel er mere ven end fjende.

Clint Tuttle, fra sangen 'Love Excel'

Modtagelsen på Facebook har været særdeles positiv. Mere end 9.000 har delt videoen - en pæn portion mere end de mellem 50 og 100 delinger universitet normalt får på deres opslag.

Kommentarerne til videoen er også meget positive.

- Jeg ville ønske, han var min Excel-underviser. Jeg viste klippet til min nuværende underviser, og hun blev rørt til tårer. Hun ville ønske, hun kunne gøre noget lignende, skriver Kenrik L. Thai.

- Gode undervisere tænker ud af boksen og forbinder de studerende med relevansen i undervisningen. Godt arbejde, Clint Tuttle!, skriver Bridgedette Ynman til videoen.

Selvom det er imponerende, at en underviser i den grad når ud over 'scenekanten', så er opmærksomheden ikke ny for Clint Tuttle. Han er i forvejen brugt som TEDx-foredragsholder, og han er ikke bleg for at melde sig frivilligt til at blive brugt i det enormt populære talkshow, 'The Ellen DeGeneres Show'.

Universitet selv inviterer i stedet Justin Bieber på besøg.

- Hey, Justin Bieber. Skriv til os, hvis du har lyst til at komme og rocke med vores professor, skriver de til videoen.