Viralt

Tre forrykte måder at komme en rokketand til livs

Hvad er dit foretrukne våben til at hive rokketænder ud med?

Mens de fleste børn venter og venter på, at rokketænderne selv skal falde ud, er internettet også fuld af videoer med rokketandsramte børn og unge, der ved hjælp af alternative remedier prøver at komme mælketænderne til livs.

Som det kan ses i videoklippet øverst i artiklen, har et af disse klip også fundet vej til underholdningsprogrammet 'Klipfiskerne', der fredag aften er tilbage på TV 2 med en ny sæson.

Endnu en gang er det med Felix Smith som vært og med komikerne Lasse Rimmer og Thomas Warberg som kaptajner for hver deres hold.

Især Lasse Rimmer er tydeligt imponeret af klippet, hvor syvårige Calvin Stanley fra Montana, USA, i bedste indianerstil prøver at skyde sin rokketand ud med bue og pil.

Middelaldervåben hitter blandt børn

Men flitsbuen er langt fra den eneste fantasifulde metode, der findes til at få bugt med rokketænderne. YouTube er spækket med videoer, hvor børn får trukket tænder ud på opfindsomme måder.

Man kan dog ikke undgå at bemærke et gennemgående tema i videoklippene, hvor der er en overraskende overvægt af middelalderlige skydevåben. Derfor har vi samlet de tre bedste af slagsen i listen herunder:

Rokketand møder middelaldervåben

 1. Armbrøst

  Mens de fleste børn venter og venter på rokketænderne selv skal falde ud, så tog 11-årige Alexis Davidson fra Colorado, USA sagen i egen hånd. Bogstavelig talt.

  I videoen herover kan man se den unge pige med en ladt armbrøst i favnen. I enden af pilen har hun bundet et stykke snor, som ligeledes er viklet om den drilske mælketand.

  Alexis har dog ikke de dramatiske tendenser fra fremmede, hendes far, Jason McDonald, ejer en alligator-farm og er kendt som en alligator-wrestler.

 2. Spyd

  Femårige Elizabeth Clay, havde drilsk løs rokketand, derfor fik hun den gode idé, at binde den ene ende af en lang tandtråd fast om et spyd og den anden ende fast i sin rokketand.

  Se hvordan det gik i videoklippet herover.

  Det skal dog siges, at Elizabeth Clay var i særdeles gode hænder. Faren, der kaster spyddet, er nemlig ingen ringere end den tidligere atletikstjerne Bryan Clay, der vandt guld i tikamp ved OL i Beijing.

 3. Bue og pil

  Syvårige Calvin Stanley fra Montana, USA, havde to rokketænder. Den ene faldt hurtigt ud, mens den anden var som sømmet fast til gummerne.

  Heldigvis er Calvin Stanley ferm med bue og pil. Og efter et rask skud med en tråd fra tanden til pilen, kunne den modige dreng fremvise et flot og lettere tandløst smil.

  Se den tapre bueskytte i klippet herover.

Hvad siger tandlægen til det?

Umiddelbart er der er ikke noget forkert i at hjælpe mælketænderne ud.

  - Hvis det er helt løse rokketænder, sker der ikke noget ved at sætte en snor om og hive dem ud med hånden eller noget andet, fortæller C‎hris Holm Christensen, der er overtandlæge hos Tandplejen i Haderslev til TV 2 og fortsætter:

- Det handler lidt om sund fornuft, men i de fleste tilfælde er det harmløst (selv at trække rokketænder ud, red), forklarer Chris Holm Christensen, der dog ikke ligefrem vil anbefale at bruge bue og pil.

Man skal også være opmærksom på, at der kan være tilfælde, hvor mælketanden ikke bliver løs, hvis eksempelvis den nye tand kommer skævt op. Og så kan der være behov for, at tandlægen hjælper med at få mælketanden væk under bedøvelse, forklarer Chris Holm Christensen.

Rokketænder kommer som regel i 5-6 års alderen, hvor de første mælketænder begynder at blive løse. Normalt er det fortænderne i undermunden, der er de første rokketænder.

Premiere på ny sæson af Klipfiskerne

Den fantasifulde tandudtrækning er bare et ud af mange forrygende videoklip, der i fredagens program danner ramme for de spørgsmål og udfordringer ugens deltagere Gertrud Højlund, Lisbeth Østergaard, Jacob Haugaard og Mikkel Lomborg - bedre kendt som Hr. Skæg - dyster i.

I runden 'Hvem har set et klip' skal deltagerne skal forsøge at narre modstanderholdet til at tro at de har set et videoklip. Og det havde Lasse Rimmers hold godt styr på - se mere i videoklippet herunder:

Se Klipfiskerne hver fredag klokken 20:00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY