Viralt

Virkelighedens 'Find Nemo'-haj er fundet: Kan du se ligheden?

En fotograf har været under vandet og har fundet virkelighedens 'Find Nemo'-haj.

Verden rundt kan folk se en klar lighed mellem den smilende, levende haj, som en amerikansk fotograf har fanget i sin linse, og hajen Bruce fra den Oscar-belønnede animationsfilm 'Find Nemo'.

Filmen, der er produceret af Pixar og er fra 2003, blev en stor succes i de danske såvel som de internationale biografer, og nu er virkelighedens pendant fundet - i hvert fald hvis man har lidt fantasi og sit tegneserie-repetoire i orden.

For det er ikke bare en hvidhaj, som smiler eller viser bisser. Det kunne meget vel være virkelighedens Bruce.

Smilende fotograf

Den 58-årige fotograf Kenneth MacWilliams tog billedet af den Bruce-lignende haj ud for Juniper ved Florida.

- Det ser ud som om, at hajen smiler. Det fik mig til at smile, siger fotografen ifølge Daily Mail.

Ikke en tankeløs ædemaskine

Ifølge Pixar Wikia er hajen Bruce en sød, venlig og afslappet haj, der elsker at lave jokes. Men engang i mellem kommer hans haj-instinkt frem, og han forvandles til et sulten, farlig og aggressiv rovdyr.

Bruce er leder af de fiskevenlige hajers støttegruppe. En gruppe, hvor medlemmerne forsøger at blive bedre hajer, der ikke spiser fisk.

- Jeg er en sød haj, ikke en tankeløs ædemaskine. Hvis jeg vil ændre det billede, må jeg først ændre mig selv. Fisk er venner. Ikke mad, opremser støttegruppen ved deres møder, siger Bruce i filmen. 

Klovnfisk, kirugfisk, havskildpadder og en pelikan

Find Nemo handler om den overbeskyttende far og klovnfisk Marlin og hans søn Nemo, der bliver fisket op af en dykkerbåd. Nemo ender i et akvarium hos en tandlæge i Sydney  i Australien - langt væk fra hjemmet i søanemonen.

Marlin svømmer ud for at finde sin søn, og på sin vej møder han Dory. En blå kirugfisk, der lider af manglende korttidshukommelse. Undervejs møder de to hajen Bruce, havskildpadder og en pelikan.

Ny Finding Nemo-film

Var du vild med Find Nemo? Så kan du godt glæde dig for snart kommer toeren: Find Dory. Filmen har præmiere i danske biografer 25. august. 

Se filmens trailer herunder.