Viralt

Drone afslører unikke billeder af hvaler på jagt

Ekstraordinære billeder skudt fra luft og nær vandoverfladen lader os komme helt tæt på en flok pukkelhvaler på silde-jagt

Gigantiske pukkelhvaler, der jager i flok i Nordnorges fjorde, er blevet foreviget af den amerikanske dyreliv-filmskaber Patrick Dykstra.

- Så mange pukkelhvaler på samme sted er et sjældent syn, siger Patrick Dykstra til det britiske medie Barcroft og fortsætter:

- Og det er endnu mere sjældent at se dem arbejde sammen i en koordineret jagt.

De levende billeder er ekstraordinære, fordi de er skudt fra luften og nær vandoverfladen. Se videoen med pukkelhvalerne øverst i artiklen.

Dronen giver unikke billedmuligheder
- Vi lavede de fleste af optagelserne ved hjælp af en drone, da luftperspektivet gør det lettere at se de store stimer af sild, når de spredes i et forsøg på at undslippe hvalerne, fortæller Patrick Dykstra.

Den 36 årige fotograf fra Colorado spottede omkring 100 pukkelhvaler i samme område. Og han vurderede dem til hver især at veje omkring 30 tons.

De gigantiske havpattedyr har en særlig jage-teknik. De svømmer ind i sildestimerne og tvinger fiskene op til overfladen. Herefter støder de frem med munden på vid gab.

- De får sild og en masse vand i munden, og så bruger de tungen til at presse vandet ud mellem barderne – som en gigantisk si, forklarer Patrick Dykstra, der leder dyreekspeditioner med små turistgruppe.

Han tager dem med til fjerntliggende steder for at fotografere og engang imellem for at svømme med hvaler.

Pukkelhvaler har før begejstret sine beundrere. Eksempelvis to fiskere i Kenai Fjords National Park, der ligger i Seward i delstaten Alaska. Se med i videoen herunder: