NASA-forskere støtter Star Wars: Sådan bygger du Death Star

- Alle de byggesten, der skal til for at bygge en Death Star, siger NASA-forsker.

De fleste ikke-indviede ryster på hovedet, når Star Wars-fans begynder at snakke om filmenes univers - det er det rene science fiction, og totalt urealistisk, lyder det.

Og The Death Star, det vigtigste våben hos skurkene i serien, der regerer i the evil Galactic Empire - det onde galaktiske rige - har været mål for skeptikernes kritik. En kosmisk enhed, der kan knuse hele planeter, er kun noget, der kan lade sig gøre i fantasien og i science-fiction film.

Men nu får Star Wars-folkene støtte fra det amerikanske rumforskningsinstitur NASA. I en video, som flere medier, blandt dem Wired, har vist, siger chefingeniør Brian Muirhead, NASA, at det sagtens teknisk kan lade sig gøre at bygge en Death Star i virkeligheden - ved hjælp af en asteroide.

Men ifølge Brian Muirhead gjorde herskerne i den onde galakses rige det meget besværligt for sig selv, da de byggede en Death Star med at skyde materiale ud af en planet og konstrueret dødsstjernen i rummmet - den kunne være have konstrueret ved hjælp af en eksisterende asteroide.

- Den kunne levere metallerne, du har de organiske ingredienser, du har vand - alle de byggesten, du skal bruge for at konstruere din egen Death Star derhjemme, siger Brian Muirhead.

Den nye Star Wars-film, der er den syvende i serien siden starten i 1977, "The Force Awakens", har premiere på onsdag - og for natteravnene allerede ved midnatstid natten til onsdag.