Utroligt syn: Dykkere svømmer med gigantisk klumpfisk

En gruppe dykkere gjorde for nylig et fantastisk fund på en tur i dybet ved kysten ud for øen Santa Maria i Portugal.

Her opdagede de en gigantisk klumpfisk, som de tog en svømmetur med.

Klumpfisken er også kendt under navnet Mola mola og er den tungeste benfisk i verden. Den kan veje helt op til 2,3 ton og blive 3,5 meter lang. Gennemsnitsvægten er dog et ton og dens gennemsnitslængde er 1,8 meter. På trods af sin størrelse er klumpfisken et meget roligt væsen og harmløs over for mennesker, som man også kan se på videobillederne. 

Klumpfisken lever i overvejende grad af vandmænd, som den fanger på ned til 600 meters dybde. Dette er også med til at forklare fiskens vane med at lægge sig fladt i havoverfladen og "slikke sol"; fisken har brug for varmen fra solen til at varme sig op efter at have taget disse dybe dyk til koldt vand efter føde.

At klumpfisken lever af netop vandmænd, er en smule pudsigt, da lige præcis vandmænd har et lavt indhold af energi og nærringsstoffer. Derfor indtager den også store mængder vandmænd, når den finder føde.

Klumpfisken er i visse lande som Japan, Korea og Taiwan en delikatesse. 

Du kan se videoklippet af den gigantisk klumpfisk i toppen af artiklen

Herunder kan du se flere klip med enorme dyr, der lever under havets overflade. Først en kæmpehaj der blev fanget ud for Australien kyst.

Og her en djævlerokke som en gruppe fiskere fra Peru ved et tilfælde fik hevet med op.