Leopard var tørstig - men så sad hovedet fast

En leopard strejfede onsdag omkring i den lille indiske landsby Sardul Kheda i distriktet Rajsamand. Leoparden var tilsyneladende tørstig, for den stak hovedet i en vandbeholder af aluminium.

Men da først hovedet var kommet ind, kunne det ikke komme ud igen - og pludselig gik leoparden rundt med en stor aluminiumdunk på hovedet og kunne ikke se andet end den mørke inderside.

- Den rystede hovedet en del og forsøgte at få hovedet ud, men intet hjalp, fortæller skovofficer Kapil Chandrawal til Tribune India.

Måtte bedøves
Der gik i alt fire timer, fra leopardens hoved satte sig fast, til den fik vandbeholderen hevet af. Leoparden tog umiddelbart situationen ganske roligt, som videooptagelserne også viser.

- Efter de lokale havde tilkaldt os, ankom vores hold til stedet og bedøvede ham, så hans hoved kunne blive frigjort, siger Kapil Chandrawal.

Holder sig fra mennesker
Leoparden vurderes til at være en cirka treårig han, og den vil snart blive sat på fri fod igen.

- Når leoparden er helt på benene igen (efter bedøvelsen, red.), vil han blive sat løs i et skovområde, siger Chandrawal.

En leopard kan blive op til 190 cm i længde og veje op til 90 kilo. Det store kattedyr holder sig normalt langt væk fra mennesker, men i Indien har der været eksempler på, at de har taget menneskeliv.