Viralt

Kæmpe-pitbull har fået hvalpe: Kan blive millioner værd

Den er kendt som verdens største pitbull, og selvom det ikke skulle være tilfældet, så er amerikanske Hulk i hvert fald opsigtsvækkende stor. Den enorme hund gik i foråret verden rundt, da ejerne offentliggjorde billeder, der viste den på det tidspunkt ellers kun 17 måneder gamle pitbull.

Hulk er ejet af Marlon og Lisa Grennan fra New Hampshire, USA, der driver firmaet Dark Dynasty K9s, som avler og specialiserer sig i at træne vagthunde som Hulk. Den knap 80 kilo tunge hund har nu fået otte hvalpe, som kan indbringe ejerne en formue blot på grund af hvalpenes berømte far. Men hvis de trænes op til "elite vagthunde" stiger prisen på dem til mere end det dobbelte:

- Hvis hvalpene trænes som vagthunde, kan de være over 500.000 dollars værd (3,4 millioner kroner), siger Marlon Grennan til Barcroft TV og tilføjer:

- Det er et af de mest værdifulde kuld, vi nogensinde har haft.

Den største af Hulks hvalpe er en han, der lige nu kun vejer syv kilo, men den kan muligvis vokse sig lige så stor som sin far, vurderer Marlon Grennan.

Se Barcroft TVs reportage med Hulk og dens hvalpe øverst i artiklen – og se herunder klippet, som var med til at gøre pitbull-hunden kendt i starten af året (artiklen fortsætter under videoen).

Glad for opmærksomhed – viser blid pitbull

Lisa og Marlon Grennan er glad for deres kæmpehunds berømmelse, der har været med til at vise, at pitbulls også er gode og blide hunde, mener de. Ifølge organisationen Humane Society står pitbull-racen ellers for langt de fleste dødelige angreb på mennesker i USA.

- At have en af verdens mest berømte hunde er en rar fornemmelse. Jeg er glad for, hvad min familie har opnået, og hvordan han har vist hele verden, at den her race er blid og kan have to sider. Når de er stabile og harmoniske kan de være verdens bedste hunde, siger Marlon Grennan.

Lader treårig søn lege med Hulk

De to hundeejere har da heller ikke noget problem med at lade Hulk lege med deres treårige søn, Jordan, selvom de ofte må høre for, at det ikke er sikkert.

- Til dem, der siger, at det er farligt for vores søn med de store hunde: I befinder jer ikke i vores verden og kender ikke vores hunde. Vi er professionelle og ved, hvad vi gør, siger Lisa Grennan.

Hulk vil fortsætte med at vokse, indtil den er cirka tre år gammel, og Marlon Grennan tror, at den verdensberømte hund vil komme til at veje op i nærheden af 90 kilo, når den er fuldvoksen.

Pitbull-racen den farligste for mennesker

  • Ifølge Humane Society, der kæmper for dyrenes beskyttelse, står pitbull-racen for langt de fleste dødelige angreb i USA.
  • Det drejer sig ifølge organisationen om ikke færre end 62 procent i perioden 2005-2013.
  • Rottweileren er nummer to på denne liste med 11 procent.