Video går verden rundt: Ville afsløre hjemløs - men så skete dette

YouTube-brugeren Josh Paler Lin satte sig for at lave et eksperiment med en hjemløs mand i den amerikanske millionby Los Angeles.

YouTube-brugeren Josh Paler Lin satte sig for at lave et eksperiment med en hjemløs mand i den amerikanske millionby Los Angeles. Han gav ham 100 dollar – hvilket svarer til cirka 608 danske kroner – for at se, hvad den hjemløse ville gøre med pengene.

De næste par timer fulgte Josh Paler Lin og hans kamerahold i al hemmelighed efter manden, og rigtigt nok – som folkene bag eksperimentet havde forventet – gik den hjemløse direkte ind i den nærmeste kiosk for at købe sprut.

Men virkeligheden var dog ikke det, den lignede. Den hjemløse mand, der efterfølgende er blevet kendt under navnet Thomas, havde ikke bare købt alkohol til sig selv.

I stedet for havde han købt mad og drikkevarer, og som optagelserne, du kan se øverst i artiklen, viser, forærede den hjemløse mand kort efter indkøbsposerne til fuldstændigt fremmede hjemløse, der sad i en nærliggende park. 

Kamerafolkene fulgte efter manden. Første stop var denne butik
Kamerafolkene fulgte efter manden. Første stop var denne butik Foto: YouTube/tv2.dk

- Du troede, jeg ville drikke mig pissefuld, hva’, siger den hjemløse mand til Josh Paler Lin, da de mødes igen, lige efter tiggeren har foræret sine varer væk.

Josh Paler Lin, der er kendt for at lave spøgefulde drillerier og eksperimenter på de sociale medier, fortæller på sin YouTube-profil, at han regnede med, at den hjemløse mand ville bruge alle pengene på at drikke sig i hegnet.

Her deler han ud af mad og drikke til fremmede mennesker
Her deler han ud af mad og drikke til fremmede mennesker Foto: YouTube/tv2.dk

Idéen med videoen var at afsløre, hvad de penge, du giver til hjemløse, i virkeligheden går til. Da han så, hvad tiggeren brugte pengene på, valgte han dog at give ham yderligere 100 dollar.

På YouTube forklarer folkene bag videoen også, at de senere samme dag tog Thomas med ud at spise. De fandt ligeledes et hotelværelse til ham. Thomas har forklaret, at han er hjemløs, fordi han sagde sit job op for at tage sig af sine syge forældre. Da begge forældre døde, havde han ikke længere råd til at bo i sin lejlighed. 

- Jo mere jeg snakker med ham, jo mere finder jeg ud af, hvor godt et menneske han er, siger Josh Paler Lin.

På YouTube er videoen allerede blevet vist mere end 1,6 millioner gange - på under ét døgn. 

Du kan se optagelserne øverst i artiklen. 

Tiggeren blev så glad for de 100 dollar, at han gav Josh Paler Lin en krammer med det samme
Tiggeren blev så glad for de 100 dollar, at han gav Josh Paler Lin en krammer med det samme