Husmor ødelagde musikquiz: Nu prøver Lise Nørgaard 'Hvem vil være millionær'

'Matador'-forfatteren vil forsøge at hente penge til velgørende formål i tv-quiz sammen med Cecilie Frøkjær.

En sand tv-legende er en af Hans Pilgaards gæster, når Lise Nørgaard sætter sig i den varme stol i aftenens 'Hvem vil være millionær'. Sammen med Cecilie Frøkjær skal de to forsøge at quizze sig hele vejen til en million kroner til deres to valgte velgørende formål.

Med sine 98 år er det altså en ordentlig luns livserfaring, som 'Matador'-forfatteren bringer med sig i quizzen. Hun er nemlig den hidtil ældste deltager i det udfordrende tv-show.

- Jeg ved, at de har forsøt at få Lise med i mange år. Så da de spurgte mig, om der var en chance for, at jeg kunne hive Lise med herind, tænkte jeg med det samme 'hvis der nogen, jeg godt gider at stille op sammen med, så er det Lise,' fortæller Cecilie Frøkjær, der i 2014 udgav interviewbogen 'Fruen kommer i dag' med Lise Nørgaard.

- Hun skulle overhovedet ikke overtales. Hun sagde bare 'det vil jeg gerne'.

Værten er god

Lise Nørgaard kender nemlig udmærket godt 'Hvem vil være millionær' og ser det ofte.

- Det er jo utroligt underholdende, fordi Hans (Pilgaard, red.) er så god, siger Lise Nørgaard.

Tabte musikquiz

Og så har Lise Nørgaard også en revanche at tage. Sidst hun deltog i en offentlig quiz, gik det nemlig galt for hende. Det var en klassisk musik-konkurrence i radioen, hvor deltagere fra en by konkurrerede mod deltagere i en anden by. I dette tilfælde var Nørgaard oppe mod Randers - og tabte med sit brogede hold:

- Jeg og en lektor, som vidste meget om musik, og så en husmor, som havde meldt sig under fanerne. Det viste sig, at hendes spidskompetence var sådan noget som 'Den glade enke'  (operette fra 1905, red.), og det havde vi jo ikke meget fornøjelse af.

- De var så fantastisk dygtige, dem i Randers. Det var nogle, der mødtes og spillede kammermusik sammen. Vi tabte til en værdig modstander.

Søndag 27. december klokken 20 på TV 2 kan du se, hvordan Lise Nørgaard og Cecilie Frøkjær klarer sig i 'Hvem vil være millionær'