Hører du musik på nettet? Så har Beatles en julegave til dig

Fans af The Beatles får en digital julegave. Fra den 24. december kan alle pop-gruppens sange findes på de største streamingtjenester.

Nu kan du godt pakke vinylpladerne med The Beatles væk. I hvert fald hvis du har hang til at streame din musik på nettet, som 8 ud af 10 nordiske borgere har.

Hvem var The Beatles?

• The Beatles var en popgruppe i Storbritannien. • Gruppen opstod i slutningen af 1950’erne i Liverpool. • Bandet bestod officielt af John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og fra 1962 Ringo Starr. • "Love Me Do" blev deres første selvstændige single. Den udkom i 1962. • Det var først med singlen "Please Please Me," at bandet fik sit gennembrud i 1963. • I 1964 optrådte The Beatles første gang på tv. • Med gruppens popularitet opstod begrebet "Beatlemania." Begrebet definerede bandets enorme fanskare.

Fra den 24. december klokken 13.01 får du nemlig adgang til The Beatles store katalog af klassikere, som She Loves You og All You Need Is Love, på de største streamingtjenester.

Det gælder for eksempel streamingtjenester som Spotify, Tidal, Deezer, Google Play og Apple Music.  

Glædelig jul, med kærlig hilsen fra os til jer.

www.thebeatles.com

Kun folk med konto på Apples iTunes har haft adgang til det utal af klassikere, som The Beatles stod bag fra starten af 1960'erne til 1970.

- The Beatles er det mest ikoniske band i musikhistorien, og deres bagkatalog er det mest efterspurgte blandt vores abonnenter i hele verden, siger Ethan Rudin, økonomichef hos den amerikanske streamingtjeneste Rhapsody, til Reuters.

Apple har siddet på rettighederne

Apple har siddet tungt på rettighederne til klassikerne, da de blev gjort tilgængelige på internettet i 2010. Indtil 2014 kunne brugerne af iTunes kun få adgang til The Beatles digitalt, ved at købe hele albummer eller sange separat.  

The Beatles' musik har således været den store mangelvare på de streaming-tjenester, som mange i dag benytter til at lytte til musik.

Kun to af de fire medlemmer af The Beatles lever fortsat. Det er Paul McCartney, der var hovednavnet på Roskilde Festival sidste år, og Ringo Starr.

John Lennon blev myrdet i New York i 1980, mens George Harrison døde af kræft i 2001.

De stammede alle fra Liverpool i England.