Underholdning

Anmeldere sender stjerneregn efter Star Wars

Den nyeste Star Wars-film er et godt udgangspunkt for de kommende års stjernekrigs-film, lyder anmeldelser.

Star Wars er blevet genoplivet med den længe ventede og syvende film i stjernekrigs-sagaen, "The Force Awakens". Og de danske anmeldere er begejstrede.

I Berlingske får filmen, der har premiere for danske biografgængere onsdag, fem ud af seks stjerner.

- "Star Wars: The Force Awakens" har glimt i øjet, men vigtigst er den lavet af mennesker, der bruger den stærkeste kraft af den alle, nemlig en dyb kærlighed til deres gerning, lyder det i Berlingskes anmeldelse.

Filmen er den første af tre efterfølgere til de seks oprindelige film og varsler starten på en ny bølge af Star Wars-film.

Og det nyeste værk er et godt udgangspunkt for de kommende års stjernekrige, lyder det fra anmelderne.

- I den ånd vil jeg forfægte - med lyssværd og hele svineriet - min tro på, at den næste "Star Wars"-film bliver endnu bedre. Kraften er vækket. Legen kan begynde, skriver Politikens filmanmelder Kim Skotte.

De tidligere Star Wars-film er instrueret af George Lucas, men Disney har overtaget selskabet Lucasfilm, og den nyeste film i rækken er derfor instrueret af instruktøren J.J. Abrams.

Åd det råt
Og i Cinemaxx biografen i København er fansene begejstrede for den nye film. 

- Der er så mange gode ting i den. Vi er helt høje stadigvæk. Jeg vil ikke sige så meget. Men I kan virkelig glæde jer til at se den, siger Star Wars fan Anders Thue Nielsen til TV 2. 

Star Wars fan Jesper Mortensen er enig.

- Filmen lever 100 procent op til forventningerne. Jeg var virkelig skeptisk over over, at Disney skulle lave filmen. Men jeg åd den råt. Man kan godt mærke, at de har gjort noget for at få den gamle sjæl med, siger han. 

Begge mænd er enige om, at historien hænger godt sammen - og at filmfolkene samtidig har peppet nogle ting op. Og vigtigst af alt, så har filmen fået ånden med fra de ikoniske første Star Wars film.