Husker du dem? Populær 90'er-gruppe i overraskende comeback

Op gennem 1990’erne fik de hele verden til at synge med på hits som 'Runaway', 'What Can I Do?' og 'Breathless'. Og nu - efter ti års pause - gør d

Op gennem 1990’erne fik de hele verden til at synge med på hits som 'Runaway', 'What Can I Do?' og 'Breathless'.

Og nu - efter ti års pause - gør de fire søskende i The Corrs, der er en af Irlands bedst sælgende musikgrupper nogensinde, så comeback.

Det afslørede det yngste af gruppens medlemmer, forsanger Andrea Corr, for nylig i et radiointerview med BBC 2. 

Læs ogsĂĄ: Hot 90’er-ikon gør comeback

- Vi er i gang med at indspille et nyt album, det er spændende. Vi har fundet sammen igen, efter vores liv har gået i forskellige retninger - børn og den slags, sagde Andrea Corr blandt andet og afslørede samtidig, at hun sammen med sine tre søskende Caroline, Sharon og Jim Corr giver gruppens første comeback-koncert i Hyde Park i London den 13. september i år.

The Corrs har optrådt ved adskillige velgørenhedskoncerter gennem årene. Her er de fotograferet til en prins Charles' velgørenhedskoncerter sammen med prins Charles selv i 2001.
The Corrs har optrådt ved adskillige velgørenhedskoncerter gennem årene. Her er de fotograferet til en prins Charles' velgørenhedskoncerter sammen med prins Charles selv i 2001. Foto: Scanpix

Hædret af den britiske dronning
De fire søskende i The Corrs, der i dag er mellem 41 og 50 år, debuterede i 1995 med albummet 'Forgiven, Not Forgotten', som var en blanding af traditionel irsk folk-musik med violin- og fløjtespil og radiovenlig popmusik. Albummet solgte 13 gange platin i Irland, ni gange platin i Australien, og herhjemme investerede mere end 80.000 danskere i albummet.

Succesen blev kun større, da de udsendte opfølgeren 'Talk on Corners', som blev det bedst sælgende album i Storbritannien i 1998, og som stadig er på listen over de mest solgte album i Storbritannien nogensinde.

Læs også: Liste: Disse stjerner gik i hundene

The Corrs udgav i perioden 1995-2005 fem studiealbum og var på adskillige verdensturneer, som blandt andet bragte dem til Danmark flere gange. 

Gruppen har i hele sin karriere brugt meget tid på at yde støtte til velgørenhed og var blandt andet ambassadører for Nelson Mandelas '46664'-kampagne, der indsamlede penge til AIDS-projekter i Afrika. I 2005 modtog gruppen desuden en orden af dronning Elizabeth af Storbritannien for deres store engagement i forskellige velgørenhedsprojekter.

Læs også: Stem: Hvad er det bedste 'One Hit Wonder'?

Siden de fire søskende valgte at sætte deres fælles musikalske karriere på pause i 2006, har to af søstrene, Andrea og Sharon Corr, uden det store held forsøgt sig med solokarrierer, ligesom Sharon Corr var coach på de første to sæsoner af talentprogrammet 'The Voice' i Irland.

Se et sammenklip af nogle af The Corrs' største hits i videoen øverst.

The Corrs - Official page are BACK! Playing their first concert in a decade for BBC Radio 2 Live in Hyde Park this September. bbc.in/hydeparklive Tickets on sale this Friday 12th June at 8.15am!

Posted by BBC Radio 2 on Monday, June 8, 2015

 • 'Forgiven, Not Forgotten' (1995)
  Indeholdt singlerne 'Runaway', 'Forgiven, Not Forgotten', 'The Right Time' og 'Love to Love You'
 • 'Talk on Corners' (1997)
  Indeholdt singlerne 'Only When I Sleep', 'I Never Loved You Anyway', 'What Can I Do?', 'Dreams' og 'So Young'
 • 'In Blue' (2000)
  Indeholdt singlerne 'Breathless', 'Irresistible' og 'Give Me a Reason'
 • 'Borrowed Heaven' (2004)
  Indeholdt singlerne 'Summer Sunshine', 'Angel' og 'Long Night'
 • 'Home' (2005)