Ulla Terkelsen efter nye detaljer om Prins Harrys selvbiografi: - Det er Hollywood på højeste plan
I sin kommende selvbiografi skriver prins Harry om en fysisk konfrontation med prins William. "Utænkeligt i gamle dage," siger Ulla Terkelsen.
Der lyder til at være eksplosive detaljer i britiske prins Harrys kommende selvbiografi, efter at mediet The Guardian har publiceret opsigtsvækkende detaljer om bogens indhold.
Mediet omtaler et afsnit fra bogen, hvor prins Harry hævder, at hans storebror, prins William, gik fysisk til angreb på ham under en konfrontation i 2019.
Her kaldte William ifølge udlægningen Harrys hustru, hertuginde Meghan, for blandt andet ”besværlig” og ”ubehøvlet”. Situationen eskalerede til, at William greb fat om Harrys krave, rev hans halskæde over og slog ham til jorden.
Han landede med ryggen oven på en hundeskål, der smadrede, skar ham i ryggen og efterlod synlige skader, skriver han.
Selvbiografien ’Spare’ (’Reserve’ på dansk, red.) udkommer 10. januar og kan meget vel være endnu et stik fra Harry mod kongefamilien og selve kongehuset.
Det markerer ifølge TV 2s korrespondent Ulla Terkelsen, der i en årrække har dækket det britiske kongehus, et tydeligt skifte i, hvordan de kongelige håndterer interne konflikter og kriser.
- I modsætning til i gamle dage bliver deres beskidte undertøj luftet for åben skærm, og de leverer selv historien, siger Ulla Terkelsen og tilføjer:
- I gamle dage ville det være utænkeligt, at han selv står frem og fortæller sin version. Der ville man lade sladderpressen spekulere.
Hektiske år i kongefamilien
Meghan og Harry annoncerede deres forhold i 2016, og over de følgende år fulgte en dramatisk og tumultarisk tid for parret og deres forhold til både den royale familie og den britiske tabloidpresse.
Særligt hertuginde Meghan kom efter brylluppet i 2018 under stor bevågenhed fra pressen.
Parret kastede sig blandt andet ud i et retsopgør mod medievirksomheden Associated Newspapers og dets avis, Mail on Sunday, der havde opfanget og publiceret et privat brev mellem Meghan og hendes far. Parret endte med at vinde sagen.
Hun har tidligere fortalt, at den voldsomme overvågning førte til, at hun fik selvmordstanker.
Samtidig med, at forholdet til selve kongefamilien blev mere og mere anstrengt, annoncerede parret i januar 2020, at de ville træde tilbage som seniormedlemmer af kongehuset.
Opsigtsvækkende interviews
Efterfølgende har parret delt åbent ud om deres oplevelser fra den tid. Det skete i et længere interviewprogram med talkshowværten Oprah Winfrey i 2021 og senest med en Netflix-dokumentarserie, der udkom i december 2022.
Her gik parret i over knap seks timer i dybden med deres side af den dramatiske tid og holdt samtidig ikke igen med kritikken mod tabloidpressen, familiemedlemmer, kongehuset og dets ansatte.
- De kongelige personer er blevet ligesom fodboldstjerner, rockstjerner og showbizpersonligheder. Det er Hollywood på højeste plan. De leverer de mest private ting, man overhovedet kan forestille sig. De venter ikke med at blive hjemsøgt og krattet i, indtil de til sidst selv siger noget, lyder det fra Ulla Terkelsen.
Den tendens begrænser sig ikke til det britiske kongehus. Herhjemme så vi sidste år, hvordan prins Joachim i et interview med B.T. kritiserede dronning Margrethes beslutning om at fratage hans børn deres royale titler – uden at kongehuset kendte til interviewet på forhånd.
Prins Harry rækker ud til sin familie
Udover dokumentarserien fra december og den kommende selvbiografi er prins Harry også med i en udsendelse hos amerikanske '60 Minutes' og en hos britiske ITV. Begge bliver sendt søndag i hjemlandene, mens interviewet med ITV kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY mandag.
Ud fra de korte klip, der er udgivet indtil videre, tyder det på mere kritik mod kongehuset og tabloidmedierne, men samtidig også en håndsrækning ud til Harrys far, kong Charles, og bror, prins William.
- Jeg vil have en familie, ikke en institution, siger han i det korte klip.
- Jeg kunne godt tænke mig at få min far og bror tilbage, lyder det videre.
Og mens yderligere brænde på det royale bål ikke lægger op til en forening med prinsens far og bror, så kan denne appel måske alligevel bløde prins William og kong Charles en smule op.
- Det interessante er, at han skelner mellem institutionen og sin familie. At han savner sin familie. Hvis vi ser på striden mellem prins Joachim og monarkiet i Danmark, handler det om titlerne og institutionens anerkendelse, mens det hos prins Harry handler om mennesker. Han savner sin bror og sin far, siger Ulla Terkelsen.