Se billederne: Politikere til bal pĂĄ slottet - uden syg dronning

Uden en coronasyg dronning Margrethe blev regentens 50-årsregeringsjubilæum fejret på Christiansborg Slot. Se ankomstbillederne nederst i artiklen.

Danske politikere i og uden for landets grænser flokkedes fredag aften til Christiansborg Slot.

Anledningen var dronning Margrethes 50-årsregeringsjubilæum, hvor regeringen, Folketinget og EU-Parlamentets danske medlemmer var inviteret.

Hovedpersonen var dog ikke selv til stede ved aftenselskabet. Det skyldtes, at dronningen i denne uge fik konstateret covid-19 for anden gang. Ifølge kongehuset har dronning Margrethe "almindelige coronasymptomer". Hun har aflyst alle sine aktiviteter i denne uge.

I stedet var kronprinsparret aftenens værter.

Hastet hjem fra New York

Det betød, at kronprins Frederik måtte tage tidligere hjem fra New York for at deltage i aftenselskabet.

Kronprinsparret var i New York i forbindelse med, at Danmark torsdag skulle lancere sit kandidatur til FN's Sikkerhedsråd. Det blev derfor kun kronprinsesse Mary, der deltog i lanceringen, da kronprinsen tog hjem før tid for at forberede sig.

Kronprinsesse Mary tog hjem fra USA fredag for at deltage i selskabet, oplyser kongehuset.

Til selskabet bestod menuen blandt andet af rødtunge, hanekylling og æbletærte, ligesom der blev serveret vin fra kongefamiliens sommerresidens Chateau de Cayx i Frankrig.

Under taflet blev der spillet musik af Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

Udskudte fejringer

Søndag skulle dronningen have set teaterstykket 'Den vægelsindede' i Skuespilhuset i København som en del af fejringen af dansk teaters 300-årsjubilæum. Men dronning Margrethe har på grund af coronasmitten også måttet melde afbud til teatret.

Dronning Margrethe havde 50-årsregeringsjubilæum i januar i år, men fejringen blev udskudt på grund af coronapandemien.

Dronningen er tidligere i september blevet fejret med en gallaforestilling i Det Kongelige Teater samt et gallataffel, der ligesom fredagens selskab blev afholdt pĂĄ Christiansborg.

Se billederne af gæsterne ankomme til aftens taffel nedenfor.