Royale

Prinsesse Isabella er blevet konfirmeret

Resten af dagen skal prinsessen fejres privat af familie og venner.

Lørdag middag er hendes kongelige højhed prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe blevet konfirmeret i Fredensborg Slotskirke.

Konfirmationen fandt sted ved kongelig konfessionarius biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Prinsesse Isabella er den første prinsesse i over 60 år, der gennemfører det kirkelige ritual.

Resten af dagen bliver den 15-årige prinsesse fejret privat af familie og venner.

- Det er en rigtig rar følelse. Det er virkelig noget, jeg har set frem til i lang tid, så det har været en fantastisk gudstjeneste, lød det fra en glad prinsesse Isabella, da hun var kommet ud fra kirken.

Også prinsesse Isabellas forældre var stolte over at sende deres datter ind i de voksnes rækker.

- Det er en rørende dag, men som Isabella har sagt, så har hun glædet sig så meget, og vi har også glædet os rigtig meget til at samle os omkring hende på den her vigtige dag, siger kronprinsesse Mary.

Gjorde sig bemærket med replik

Prinsesse Isabella gjorde sig bemærket, da hun ved pressefotograferingen ved prins Christians konfirmation i fjor, spurgte sin mor: "Sagde du ikke, at jeg skulle gå med farmor? Er du helt væk?".

Netop den episode, og den efterfølgende medieopmærksomhed, blev prinsessen også spurgt til, da hun stod alene på trappen til Fredensborg Slotskirke, og blev fotograferet.

- Jeg har faktisk ikke lagt så meget mærke til det. Det har jeg ikke tænkt så meget over, det er jo et års tid siden nu, lød det fra prinsesse Isabella.

Den tredje i arvefølgen

Gennem de seneste 100 år har Fredensborg Slotskirke været anvendt til en lang række kirkelige handlinger for den kongelige families medlemmer.

Særligt har kirken dannet ramme om kongelige konfirmationer, men det var også i denne kirke, at prinsesse Isabella blev døbt 1. juli 2007.

Prinsesse Isabella er den tredje i arvefølgen til den danske trone efter sin storebror, prins Christian. Forrest står deres far, kronprins Frederik, som en dag skal overtage tronen efter dronning Margrethe.