Royale

Lørdag skal Kongehusets "royale superstjerne" konfirmeres: - Hun er blevet en darling

Prinsesse Isabella er elsket af danskerne og har vakt opsigt flere gange det seneste år ved diverse optrin, siger royal korrespondent.

Lørdag klokken 12 tager hendes kongelige højhed prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe det rituelle skridt fra barndommen og ind i ungdommen, når hun konfirmeres i Fredensborg Slotskirke.

- Sagde du ikke, at jeg skulle gå med farmor? Er du helt væk?

Prinsesse Isabella til sin mor, kronprinsesse Mary

Begivenheden er efter danske forhold ganske sjælden. Kronprinseparrets næstældste bliver den første prinsesse i mere end 60 år, der gennemfører det kirkelige ritual.

Til trods for, at konfirmationen holdes under private forhold for lukkede kirkedøre, så er det ifølge BT's royale korrespondent Jacob Heinel Jensen en stor begivenhed for danskerne takket være hovedpersonens charmerende væsen.

Isabella er ifølge ham blevet "en royal superstjerne", der er elsket af danskerne.

- Det er en stor begivenhed, når de kongelige børn konfirmeres. Prins Christian er jo den vigtigste, men kongehuset handler også om arvefølge, og Isabella har en ekstra stor stjerne i befolkningen. Hun er blevet en darling hos danskerne, og folk vil vide alt om hende, siger han.

Rap i replikken

Prinsessen er ifølge Heinel Jensen kendt for at være en livlig pige, der allerede i de helt unge år ofte sås lege med sin bedstefar prins Henrik, når pressen var forbi.

De seneste år har hun vakt opsigt og omtale ved flere begivenheder.

Mest berømt var optrinnet under pressefotograferingen ved prins Christians konfirmation i fjor. Her kom det med på en optagelse, at Isabella sagde til sin mor:

- Sagde du ikke, at jeg skulle gå med farmor? Er du helt væk?

Videoen spredte sig som en steppebrand på de sociale medier, og gav hende et ry for at være rap i replikken.

- Det gjorde hende kun endnu mere interessant, men fik også nogle til at debattere, om hun havde talt lidt for skarpt til sin mor og Danmarks kommende dronning, fortæller Jacob Heinel Jensen.

Et billede i Parken

Episoden ved hendes brors konfirmation er ikke eneste eksempel på, at prinsesse Isabella har fanget danskernes opmærksomhed.

Ved en af Danmarks kampe i Parken spottede sociale-medie-fænomenet Anders Hemmingsen prinsesse Isabella og lagde en selfie af de to ud, der blev liket og kommenteret massivt.

Hemmingsen, der med 1,2 millioner følgere heller ikke er en hr.-hvem-som-helst, berettede følgende om episoden.

- Der er flere, der har spurgt, om det var mig eller hende, der bad om en selfie, og det var altså mig. 100 procent. Jeg var helt klart den, der var starstruck af os to, sagde Hemmingsen til BT.

Efterfølgende greb Kronprinsparret dog ind og fik Kongehuset til at nedlægge forbud mod at dele billedet af prinsessen og Instagram-stjernen, da prinsesse Isabella ikke var i Parken som officiel gæst.

En ny prins Joachim?

Hvad byder fremtiden så for den 15-årige prinsesse? Er hun som næstældste i en søskendeflok på fire den næste kongelige generations prins Joachim?

Det tror Jacob Heinel Jensen ikke. Han henviser til, at Isabella i modsætning til Joachim ikke vil modtage apanage, og derfor skal danskerne sænke forventningerne til hende.

- Vi vil i fremtiden se et slankere kongehus, hvor kun prins Christan vil være fuldtidskongelig. Hans tre søskende kommer til at leve i et underligt limbo, hvor de får mindre roller og måske enkelte protektorater, så Kongehuset skal også navigere i et nyt sæt spilleregler.

Uden apanage vil Isabella få en langt mere fri rolle, men der vil stadig være nogle uskrevne regler, og hun vil som det resterende kongehus fortsat ikke kunne engagere sig i eksempelvis politik trods de manglende offentlige penge:

- Så mon ikke hun som prins Nikolaj og Felix vil læse på CBS, så hun kan få et for en kongelig passende job i erhvervslivet, spår Heinel Jensen.

Prinsesse Isabella er den tredje i arvefølgen til den danske trone efter sin storebror, prins Christian. Forrest står deres far, kronprins Frederik, som en dag skal overtage tronen efter dronning Margrethe.

Det er den kongelige konfessionarius, biskop i Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen, der forestår ceremonien.

Efterfølgende bliver Isabella fejret privat af venner og familie, lyder det.