Royale

Hertuginde Kate hilste på børn og kløvede brænde i skovbørnehave

Onsdag spiste Cambridge-hertuginden frokost med kronprinsesse Mary og dronning Margrethe på Amalienborg.

Hertuginde Kate Middleton havde iført sig praktisk fodtøj og varm trøje, da hun besøgte skovbørnehaven Stenurten i Ballerup onsdag morgen.

Hun snittede grene, sad ved bålpladsen og uddelte highfives til de børn, der kløvede brænde.

- Well done (godt gået, red.).

Under besøget i skovbørnehaven fik hertuginde Kate Middleton også anledning til at tale med pædagoger om stedets værdier og hverdagen, der foregår under åben himmel ved bålpladsen, tipien og trampolinen.

Formålet med den britiske hertugindes todages-besøg i Danmark er netop at mødes med danske børn og børneorganisationer.

Hertuginden har nemlig en interesse i børn fra nul til seks år, fordi det taler ind i hendes egen fond, The Royal Foundation Centre for Early Childhood, der kort fortalt handler om at få det britiske samfund til at forstå vigtigheden af små børns trivsel.

Flere børnebesøg

Tirsdag – da hun ankom til Danmark – tog hun direkte fra lufthavnen til Center for Tidlig Indsats og Familieforskning ved Københavns Universitet.

Her forsker man i mental sundhed hos småbørn, og hertuginden havde selv efterspurgt at besøge stedet.

- Danmark er et fyrtårn med sin tilgang til de tidlige år og en kultur, der prioriterer den bedste start på livet, skrev hun forud for sit besøg på Twitter.

Tirsdag var hun også på Campus Carlsberg i København, der uddanner lærere og pædagoger, og som især har fokus på at kombinere læring med leg.

- Det er helt tydeligt, at hun er interesseret i at vide noget og er meget indsigtsfuld, lød ordene fra Andreas Rasch-Christensen, der er ekspert på dagtilbud- og skoletilbudsområdet. Det var ham, der briefede hertuginden om de danske pædagogiske principper, inden hun ankom til landet.

Fra neutral til populær

Hertuginde Kate er tidligere blevet set som en neutral - eller såkaldt bland - figur i det britiske kongehus. Men det er ved at ændre sig nu.

Det siger Kaare Nielsen, der er turistguide i Westminster Abbey i London.

- Men hun er begyndt at gå mere og mere offentligt med de ting, hun interesserer sig for, forklarer han.

- Det med børns trivsel er noget, hun er meget lidenskabeligt optaget af. Det siger også meget, at hendes første rejse efter covid-19 går til Danmark, fordi hun føler, Danmark har noget at byde på i den sammenhæng, siger Kaare Nielsen.

I takt med at hun er blevet mere synlig - og prins Harry, Meghan Markle og prins Andrew har mistet popularitet - er hertuginde Kate blevet en af det britiske folks mest foretrukne royale.

- Dronningen er selvfølgelig den mest populære, men lige under hende kommer Kate og William, siger Nielsen.

Manglende mælketænder

Hertuginde Kates besøg i skovbørnehaven Stenurten varede lidt over en time.

Udover udendørs aktiviteter fik hun også fremvist en børnemund, hvor der manglede to mælketænder.

- Wauw, du er en stor pige, svarede hertuginden pigen i flyverdragt.

Derudover var sproget en barriere for de store samtaler, men flere børn var henne og sige ”hallo” til hertuginden, inden hun igen forlod børnehaven.

Senere tog hun til Frederik VIII's Palæ på Amalienborg for at spise frokost med kronprinsesse Mary og dronning Margrethe.

Hertuginden besøger Frederik VIII's Palæ på Amalienborg for at spise frokost med kronprinsesse Mary og dronning Margrethe.