Dronning i 50 år

Se billedet: Dronningen overrasket med hemmelig middag

Fredag aften blev Dronningen overrasket af den nærmeste familie med en hemmeligholdt familiemiddag.

Dronning Margrethe blev fredag aften overrasket af den nærmeste familie med en middag på Amalienborg i anledning af hendes 50-års regeringsjubilæum.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside, hvor de også viser billeder fra middagen.

Ved middagen deltog prinsesse Benedikte, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og dronningens otte børnebørn.

Middagen blev afholdt i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Som noget helt særligt var der dækket op med et helt specielt stel. Flora Danica-stellet er det mest kostbare danske spisestel. Det skriver Det Danske Kongehus i et opslag på Facebook.

Sidste gang, stellet var i brug i kongehuset, var ved dronning Ingrids 80-års fødselsdag i 1990.

Den planlagte fejring er udskudt

Den planlagte fejring af regeringsjubilæet er udskudt til september på grund af coronasituationen, men dagen er alligevel blevet markeret.

Dronning Margrethe blev først fejret ved en reception i Folketinget, hvor statsminister Mette Frederiksen holdt tale til dronning Margrethe.

Under talen huskede Mette Frederiksen tilbage på deres første møde. Her var Mette Frederiksens plads blevet overtaget af en gravhund, der ikke havde i sinde at flytte sig.

Historien fik dronning Margrethe til at bryde ud i latter sammen med resten af salen.

Herefter besøgte de Roskilde Domkirke for at lægge en krans på Kongefamiliens gravsted.

Og her til aften ventede der så dronningen en overraskelse.

Til september kan hun blandt andet se frem til jubilæumspressemøde, gallataffel på Christiansborg og vagtskifte på Amalienborg Slotsplads, hvor dronningen sammen med den kongelige familie hilser på befolkningen fra balkonen.

Kongehuset har på grund af coronasituationen også været nødt til at aflyse fejringen af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag i februar og dronning Margrethes 80-års fødselsdag tilbage i april 2020.