Royale

Prins Felix afbryder uddannelse i hæren

Efter knap to måneder dropper 19-årige prins Felix sin løjtnantuddannelse.

Prins Felix har besluttet at afbryde sit uddannelsesforløb på Hærens Løjtnantsuddannelse, som han indledte i august på Gardehusarkasernen i Slagelse.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

- Prinsens bevæggrunde betragtes som private, står der i den korte meddelelse.

Kongehuset ønsker ikke at kommentere beslutningen yderligere, fremgår det.

- Det ligger ikke til ham

Til gengæld har presserådgiveren for prinsens mor, grevinde Alexandra, givet en kort udtalelse til B.T.

- Det er rigtigt, at prins Felix stopper i militæret. Det ligger simpelthen ikke til ham, og derfor har han besluttet sig for at stoppe nu. Nu skal prinsen stille og roligt finde ud af, hvad han så skal lave, siger presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen til avisen.

19-årige prins Felix er søn af prins Joachim og grevinde Alexandra.

Han blev student fra Gammel Hellerup Gymnasium i juni i år, og allerede inden sin eksamen havde han søgt ind på Hærens Officerskole i Slagelse for at tage en etårig løjtnantuddannelse.

Kongehusets tradition for militæruddannelse

Den danske kongefamilie har en årelang tradition for at runde militæret i en kortere eller længere periode efter endt ungdomsuddannelse.

Det har både prins Joachim, kronprins Frederik og dronning Margrethe også gjort. I dag arbejder prins Joachim desuden som forsvarsattaché i Paris.

- Det er et markant brud med traditionen i kongehuset, at prins Felix nu stopper sin militæruddannelse, siger Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker med ekspertise i kongehuset, til Ritzau.

Men prins Felix er ikke den første i familien, der er droppet ud af sin militæruddannelse.

I 2018 afbrød prins Felix' storebror, prins Nikolai, også sin uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde, da han hellere ville forfølge sin karrieren som model.